Andrzej Duda elnök is csatlakozott az ötezer fős életpárti demonstrációhoz Varsóban
Először vett részt ilyen jellegű eseményen lengyel államfő 
Andrzej Duda elnök is csatlakozott az ötezer fős életpárti demonstrációhoz Varsóban

Andrzej Duda lengyel államfő(Forrás: Shutterstcok/Puzzlepix)

2020. 09. 24.
Andrzej Duda lengyel kormányfő is felvonult a vasárnap 15. alkalommal megrendezett Élet és Család Meneten, ami a koronavírus-járvány ellenére is megrendezésre került. Az elnök nem régen többek között a hagyományos családmodell melletti elköteleződésének köszönhetően is, újabb választási győzelmet könyvelhetett el.  

Az idei életpárti menet mottója a „Védjük meg együtt a családot” lett. 

“Megtisztelő, hogy Andrzej Duda elnök elfogadta a meghívásunkat és részt vett az Élet és Család Felvonuláson. Örömmel tölt el bennünket, hogy az ország legfontosabb emberét szövetségesként tudhatják maguk mellett a lengyel családok”

- jelentette ki Paweł Ozdoba, a lengyel Élet és Család Központ elnöke. 

“Bízunk benne, hogy Duda politikai aktivitásának köszönhetően mind a család, mind pedig a férfiak és nők szövetségét jelentő házasság több szinten is védelemben részesül majd.”

A menet a varsói Vár térről indult, majd a Krakowskie Przedmieście utcán át a Szent Kereszt barokk templomig tartott. A demonstráció két fő téma köré épült: a meg nem született csecsemők életének védelme, akiket eugenikai okokból még megölhetnek, illetve a család védelme az „ideológiai veszélyekkel” szemben. 

Évente közel ezer meg nem született magzattal végeznek Lengyelországban amiatt, hogy súlyos rendellenességekkel születnének. Egy új törvényjavaslat, ami útját állná ezen gyakorlatnak október 22-én kerül az alkotmánybíróság elé. 

Lengyelország relatíve szigorú abortusz-törvényei arra is lehetőséget adnak, hogy a vérfertőzés, vagy nemi erőszak nyomán fogant gyermekeket is elvetessék az anyák. 

A helyi katolikusok és az LMBT aktivisták között is elmérgesedett a helyzet a közelmúltban. Az utóbbiak templomokat, szobrokat céloztak meg zászlóikkal és plakátjaikkal, bizonyos esetekben erőszakosan is fellépve életpárti csoportok járművei ellen. 

Az ország számos önkormányzata az LMBT lobbitevékenységnek rendeleti úton igyekszik útját állni, úgynevezett „LMBT-mentes zónákat” létrehozva, melyek jelenleg az ország mintegy egyharmadára terjednek ki. 

(Lifesite News/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!