Andrásnak nincs vacsora? Kiközösítette a királyi család a botrányba keveredett yorki herceget
Túl kínossá vált András herceg a palotában
Andrásnak nincs vacsora? Kiközösítette a királyi család a botrányba keveredett yorki herceget

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 10. 13.
A szexuális zaklatással megvádolt, Jeffrey Epsteinnel korábban baráti kapcsolatot ápoló András hercegnek beszámolók szerint megtiltották, hogy együtt étkezzen bátyjával, illetve a királyi család többi tagjával egy estély alkalmával. A herceg személye olyan kínos lett, hogy a brit királyi családról szóló sorozatban sem akarta senki eljátszani a szerepét.

York hercegét, aki nem is olyan régen szexuális zaklatási ügybe keveredett, a brit hadsereg ezredeseivel közösen tartott konferencia során lényegében eltiltották attól, hogy Károly herceggel közösen fogyassza el vacsoráját. Sajtóinformációk szerint a helyiség egy hátsó részében tudott csak helyet találni.

Az eseményen a brit gránátos őrséget képviselte volna, azonban vacsora előtt arra kérték, hogy vonuljon félre.

„A terem végében ült le, nem engedték meg, hogy a testvérével egyen együtt. Kiesett a királyi család kegyeiből”

– nyilatkozta egy bennfentes.

András herceg helyett végül a gránátosokat Roland Walker, az Egyesült Királyság vezérkari főnökének helyettese képviselte az eseményen. A herceg annyira kínossá vált az utóbbi időben, hogy szerepét még a brit királyi családról szóló sorozatban sem akarta senki eljátszani. 

András, Epstein és a szexuális erőszak

Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy amerikai nő, Virginia Roberts, aki többek között a már elítélt szexuális ragadozó, Jeffrey Epstein vádlója is volt, pert indított András yorki herceg ellen, mivel az állítása szerint 17 éves korában erőszakot követett el rajta Epstein kerítője, Ghislaine Maxwell londoni, illetve Epstein New York-i és Virgin-szigeteki otthonában.

Erzsébet királynő fia, a 61 éves herceg következetesen tagadja a vádakat, mely szerint az akkor még fiatalkorú hölggyel beleegyezése nélkül folytatott szexuális tevékenységet, miközben tisztában volt korával és azzal, hogy szexrabszolgaként futtatják. 

A herceg korábban kénytelen volt lemondani hercegi kötelességeiről Epsteinnel való barátsága miatt. 

A brit rendőrség a napokban közölte, hogy nem terveznek további lépéseket tenni András ügyében, miután megvizsgálták a szóban forgó szexuális bűncselekmény(ek)kel kapcsolatos bizonyítékokat. Cressida Dick, a londoni rendőrfőnök még augusztusban nyilatkozott úgy, hogy a nyomozók harmadszor is megvizsgálják majd a vádakat, noha nyomozást az ügyben nem indítanak. Ekkor azonban leszögezte azt is, hogy „senki sem állhat a törvények fölött”.

Hétfőn a rendőrség közölte, hogy „az eljárás során az fővárosi rendőrség (MPS – Metropolitan Police Service) tisztjei megvizsgáltak egy dokumentumot, mely ez év augusztusában került nyilvánosságra egy amerikai polgári per során”.

A vizsgálat lezárultával pedig nem terveznek további lépéseket tenni.

Kegyvesztettség a királyi családban

A hírek szerint nemcsak Károly, de a család más tagjai is igyekeznek távol maradni a yorki hercegtől – legalábbis a nyilvánosság előtt. Állítólag egy találkozó során Károly, Anna és Eduárd egyetértésre jutottak abban, hogy

testvérüket soha nem szabad visszaengedni a közéletbe.

Más források alapján Vilmos cambridge-i herceg szerint – aki mindmostanáig talán a legtöbbet szerepelt a világsajtóban a királyi család tagjai közül – András jelenleg „veszélyt” jelent a monarchiára nézve. András herceg egyébként a kilencedik helyen áll a trónvárományosok sorában.

(Mirror/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!