Amerikai külügyi szóvivő: az USA nem bátorította az ukrán fegyvereseket oroszországi akciójukban
Amerikai külügyi szóvivő: az USA nem bátorította az ukrán fegyvereseket oroszországi akciójukban

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2023. 05. 24.
Az amerikai külügyminisztérium szóvivője azt nyilatkozta, hogy nem segítettek az ukránoknak az Oroszország területére való betörésben.

Ahogy arról beszámoltunk, egy ukrán diverzáns- és felderítőcsoport hatolt be az oroszországi Belgorod megye területére, és az incidensben civilek is megsérültek, egyikük pedig meghalt.

Matthew Miller azt mondta, hogy az Egyesült Államok „nem bátorított” vagy segített abban, hogy ukrán katonák támadást intézzenek orosz területen, és egyelőre egyértelműen nem ismerte el, hogy az ukrán fegyveresek valóban amerikai haditechnikai eszközöket használtak az oroszországi akciójukhoz.

„Ukrajnán múlik, hogy eldöntse, hogy hogy vívja ezt a háborút”

- tette hozzá a szóvivő.

Az orosz védelmi minisztérium azt állította, hogy „ukrán nacionalista” csoport hatolt be Oroszország területére, Kijev szerint viszont Putyinellenes oroszok lehettek a fegyveresek.

(BBC News / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!