Amerikai külügy: Magyarország a világ legbiztonságosabb államai közé tartozik
Globális szinten is alig találni hazánkhoz hasonlóan biztonságos úti célt
Amerikai külügy: Magyarország a világ legbiztonságosabb államai közé tartozik

Illusztráció( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 05. 05.
Az Egyesült Államok külügyi tárcája időszakosan frissített országlistákat, illetve  térképet közöl, amelyeken feltünteti, hogy állampolgárai számára miket javasol külföldi utazásaik előtt. A legfrissebb ilyen összesítés tükrében hazánk a világ legbiztonságosabb államai közé tartozik, számolt be róla a Mandiner.

A washingtoni State Department különféle kategóriákat állított fel. Ezek közül az egyik a teljesen biztonságos országok igencsak szűkös csoportja, ahová különösebb elővigyázatosság nélkül is bátran utazhatnak az amerikaiak.

Vannak továbbá olyan államok is, ahol fokozott óvatosságot javasolnak az utazóknak; és vannak országokok, melyek kapcsán az utazás megfontolását javasolják; és végül azok az országok, amikhez csak annyit fűz az amerikai Külügy, hogy oda ne utazzon senki.

Az országlista friss táblázata szerint, a háború és a covid árnyékában nagyon érdekesen alakul Európa, írja a lap.

Az amerikai kormányzat szemszögéből alig néhány európai államot értékelnek úgy, hogy oda aggodalom nélkül utazhatnak polgáraik, és ezek közé tartozik Magyarország is.

továbbá a térségünkből Szlovákia, Románia, Bulgária, Montenegró és Görögország. Rajtuk kívül Svájc, Portugália, Írország és az észak-európai országok vannak ebben a kategóriában.

Ezzel szemben Nyugat-Európa nagy részében már a fokozott elővigyázatosság ajánlott.

Egyébként világszerte is alig akad van olyan térség, ahová Washington szerint gond nélkül utazhatnak az amerikaiak: Kanada, Ausztrália, Argentína, vagy épp Mongólia és Kirgizisztán szerepel ezen a listán.

Ukrajna, Belarusz, Oroszország, Moldova, valamint a Közel-Kelet nagy része pedig no-go zóna a hétköznapi amerikaiak számára.

(Mandiner/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!