A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség néhány képviselője a zaporizzsjai atomerőműben maradt
A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség néhány képviselője a zaporizzsjai atomerőműben maradt

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2022. 09. 02.
A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség vezetője már csütörtök délután elhagyta a zaporizzsjai atomerőművet, mondván, hogy az általa vezetett küldöttségnek a létesítményben tett néhány órás látogatása alatt sikerült elegendő fontos információt összegyűjtenie.

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) néhány képviselője a zaporizzsjai atomerőműben marad - közölte csütörtökön Rafael Grossi, a szervezet vezetője.

Később az ukrajnai atomerőműveket üzemeltető Enerhoatom vállalat pontosította, hogy a NAÜ öt képviselője marad a nukleáris létesítményben - számolt be az Ukrajinszka Pravda. A hírportál a BBC brit közszolgálati médiatársaságra hivatkozva azt írta, hogy Grossi szavai szerint az általa vezetett küldöttségnek az atomerőműben tett néhány órás látogatása alatt sikerült elegendő fontos információt összegyűjtenie. Részleteket azonban nem hozott nyilvánosságra.

Grossi azt mondta, hogy a NAÜ-misszió tagjai szeptember 3-ig az Enerhodarban lévő nukleáris létesítményben maradnak, majd ezután dől el, lesz-e állandó megfigyelője a szervezetnek az erőmű területén. Grossi délután elhagyta a zaporizzsjai atomerőművet.

A RIA Novosztyi orosz hírügynökség idézte Grossi szavait, aki hangoztatta, hogy "néhány kolléga azért marad (az atomerőműben), mert van jó néhány részletesebb kérdés, amelyek megvitatása több időt és nyugodtabb környezetet igényel. Arra kérem önöket, hogy segítsenek kollégáimnak, hogy teljesebben felmérhessük az egész helyzetet. A csapatomnak lehetősége lesz arra, hogy beszéljen (a helyzetről) Enerhodar lakóival" - tette hozzá a NAÜ főigazgatója az újságíróknak.

(Hetek / MTI)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!