A nemzet biztonságát érintő veszélyekről, a Kövér-botrány kapcsán
Véleménycikk
A nemzet biztonságát érintő veszélyekről, a Kövér-botrány kapcsán

Forrás: MTI/Kovács Tamás

2021. 11. 29.
Nem az ellenzék kedvence a magyar országgyűlés elnöke, az biztos. Megjegyzem, pusztán ez az elnevezés is, hogy „magyar országgyűlés”, nem biztos, hogy túl sokáig élni fog. Fennáll az esély, hogy néhány év múlva pl. „ pannon peremvidéki tanácsadó testület” nevet kell, majd írjunk. De kicsit előreszaladtam, vissza az egyik aktuális botrányhoz!

Az írás megmarad elnevezésű ünnepi előfizetői akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetéssel a több mint száz nyeremény mellett EGY VADONATÚJ AUTÓT lehet nyerni. Részletek és a teljes nyereménylista itt: www.hetek.hu/elofizetes 

Ez egy véleménycikk.

Történt, hogy Kövér László mondott egy beszédet titkosszolgálati vezetők előtt. A beszéd kiszivárgott (??) a Telexhez, Bayer Zsolt is közzétette a blogján. Az ellenzék azonnal kiadott egy nyilatkozatot, és lemondásra szólították fel Kövért, amiért „a legsötétebb diktatúrákat idéző módon uszít az egységes ellenzék ellen”. 

Azért mondják ezt, mert a „hangfelvétel szerint arról beszélt a titkosszolgálati vezetőknek zárt ajtók mögött, hogy jelenleg az ellenzék jelenti a legnagyobb nemzetbiztonsági veszélyt az ország számára, és elmondta, ennek a ’kockázatnak’ a kezelésében számít a titkosszolgálatokra„ –  írja a felvételt megszerző Direkt36.

A Telex és a Direkt36 az egészet összekötötte a Pegasus-üggyel, szerintük ez a megnyilvánulás alátámasztja az ellenzékiek elleni törvénytelen megfigyelési vádakat is (mintegy elvi hátteret adva nekik).

De valóban ez lenne a helyzet? Kövér itt tényleg a parlamenti ellenzék titkosszolgálati eszközökkel történő elnyomását szervezi? Nézzük meg a dolgot kicsit közelebbről.

Először is: az ellenzék eljátssza, hogy meglepődött, amikor nincs is min. Jól mutatja, miről is van szó, egy hozzászólás a Facebookról:

„Nem értem ezt a hisztit, amit most a baloldal húz. Doktorházelnökúr akkor nem nyilvánosan is ugyanazon a véleményen van, mint nyilvánosan?”

Valóban, ezeket és ezekhez hasonlókat már nyilvánosan is többször kijelentette a házelnök. Jó, de most mit mondott? Nem tudom itt az egész beszédet részletesen elemezni, egy-két fontos részt emelnék ki. Az első:

„Az Önök szakmájában a lojalitás nem eszmei nézetazonosságot kell, jelentsen a politika képviselőinek egyik vagy másik táborával.”

Itt egyértelműen leszögezi a szónok, hogy a szolgálatok feladata nem a politikai szekértáborok kiszolgálása.

Kövér szájából ez azt is jelenti: nem a Fideszt kell a titkosszolgálatoknak védeni.

Most térjünk rá a vádakhoz használt fő részekhez:

„1990 óta a nemzetbiztonsági szolgálatok alkotmányos alapfeladata a magyar állam függetlenségének és nemzetbiztonsági érdekeinek védelme.

Ez a feladatszabás azt feltételezi, hogy a magyar politikai osztály, azaz a demokratikus választói legitimációval rendelkező politikai pártok képviselői, akik a demokrácia rendje szerint váltakozva többséget és kisebbséget, kormányt és ellenzéket alkotnak, nagyjából ugyanazt értik az állam és nemzet fogalmai alatt, és ugyanazt érzik ezek hallatán.

A legerősebb aggodalmam – tisztelt Kollégák –, hogy ez sajnos nincs így.”

Tehát nem a szekértáborokat kell kiszolgálni, hanem a magyar állam függetlenségét és biztonságát kell védeni. Ehhez szükséges az állam és a nemzet fogalmaival kapcsolatos alapvető konszenzus.

Felhívnám az állandóan diktatúrázó honfitársaim figyelmét a demokrácia váltakozó rendjével kapcsolatos részre. Ez teljesen egyértelműen a demokrácia melletti kiállás.

Kövér a titkosszolgák előtti nem nyilvánosnak szánt beszédében

kiállt a kormány és ellenzék váltakozó rendje által létrehozott demokrácia mellett. Ez lenne a botrány?

De az a fő aggodalma, hogy a szükséges alapvető konszenzus nincs meg. Miért nincs?

„Ki kell mondanom, hogy a magyar politikai osztálynak nincs egységes állam- és nemzetértelmezése, hanem alapvetően két – egymást gyakorlatilag kizáró – állam- és nemzetkép létezik a magyar politikán belül.
Nem az elmúlt tíz vagy harminc évben gyökereznek ennek okai, hanem időben jóval messzebb nyúlnak vissza.

Azonban a történelmi okok részletes kifejtése meghaladná az én ünnepi beszédem időkeretét, ezért azt javaslom, itt és most fogadjuk el tényként, adottságként mindazt, amivel sajnos magunk is mindannyian szembesülhetünk.

A magyar politikai osztály egyik része önrendelkező államban és öntudatos nemzetben gondolkodik, ilyenben hisz és ilyenért dolgozik, a politika másik része pedig az önfeladó állam és önmarcangoló nemzet politikai hagyományának jegyében cselekszik.

Én ezt a politikai helyzetet tartom a legveszélyesebb nemzetbiztonsági kockázatnak, amely Magyarországot fenyegeti.”

Mi a nagy nemzetbiztonsági kockázat? Ez a politikai helyzet, nem önmagában az ellenzék léte.

Persze, ha a magyar ellenzék önmagát az „önfeladó” csoporthoz sorolja, akkor gond van. De az „önrendelkező” csoport tagjaként is lehet pl. Orbánt leváltani… stb. (lásd ”demokrácia rendje”!).

„Európa minden államának el kell döntenie, hogy aláveti magát demokratikus legitimációval nem rendelkező, kontinenseken és államhatárokon átívelő hálózatokat működtető politikai és gazdasági érdekcsoportnak, vagy ezen érdekcsoportokkal szemben megőrzi az állami szuverenitásának gazdasági és politikai jogosítványait? Az előttünk álló időkben mindenkinek el kell döntenie, hogy szolgálja vagy kiszolgáltatja államát és nemzetét.

Ezek a sorskérdések fogják meghatározni az európai országok – és így Magyarország – következő évtizedeit is.

A jelenlegi magyar politikai osztály feloldhatatlan egyet nem értése ezen sorskérdésekben számomra megváltozhatatlan tény.”

Azaz a globalizmus és a szuverenizmus szembenállása Kövér szerint meg nem változtatható módon megosztja a magyar politikai osztályt. Tudjuk, hogy ez a probléma az Európai Unión belül is jelen van, ekkor a globalizmust a föderalizmus névvel illetjük.

Véleményem szerint valóban nagy nemzetbiztonsági kockázatokat jelentenek a föderalista-globalista nézetek.

Magyarország a nem is olyan távoli jövőben eltűnhet a térképről, ha ezek az erők nagyobb teret nyernek. Már önmagában az Uniós tagság is komoly gond ebből a szempontból, de talán az az elképzelés még védhető lenne, hogy legyen közös szabad piac, de ne legyen politikai egység.

Milyen tanulságot lenne érdemes a magyar ellenzéknek Kövér beszédéből levonni?

Érdemes lenne legalább pár másodpercig elgondolkodniuk azon, hogy szeretnének-e a jövőben is szabad és független Magyarországot.

Nyitva áll az út előttük, hogy a kérdésre igent mondjanak és csatlakozzanak a többi szuverenista erőhöz ebben az ügyben (persze ehhez pl. az Európai Ügyészség harcos támogatásáról is le kellene mondani.) Ehhez a lépéshez, ismétlem, nem kellene lemondani a kormány leváltásának tervéről.

Sajnos a beszédre való ellenzéki reakció azt mutatja, hogy egy szót sem értenek a valódi problémából. Vagy nagyon is jól értik, csak nem értenek egyet. Másképp fogalmazva:

direkt nemzetbiztonsági kockázat akarnak lenni. Nem tudom.

Nagyon is jó, hogy ez a beszéd előkerült (bár, mint mondtam, ezek a gondolatok a lényeget tekintve eddig is ismertek voltak a házelnöktől), mert újra ráirányítja a figyelmet életbevágóan fontos kérdésekre.

Egy biztos, én szeretném, ha húsz év múlva is létezne független Magyarország és nem a Negyedik Birodalom Pannon tartománya lenne. Önök is szeretnék?

.
Előfizetői akció

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!