„A magyar állam megsértése” – Zelenszkij hónapok óta nem áll szóba Novák Katalinnal
„A magyar állam megsértése” – Zelenszkij hónapok óta nem áll szóba Novák Katalinnal

Illusztráció.(Forrás: Facebook/Novák Katalin)

2023. 07. 14.
Sajtóértesülések szerint a köztársasági elnök hiába próbálja elérni Zelenszkijt, az ukrán elnök nem reagál a megkeresésekre.

Egy diplomáciai forrás szerint nem véletlenül nem írta még alá Novák Katalin az új ukrán nagykövet befogadó nyilatkozatát; ennek hátterében az állhat, hogy a köztársasági elnök hónapok óta nem tud kommunikálni Zelenszkijjel.

A köztársasági elnökhöz közel álló forrás úgy értékelte Zelenszkij viselkedését, hogy az

„a magyar emberek és a magyar állam megsértése”.

Feltételezések szerint az ukrán elnök azért kerüli a beszélgetést Novákkal, mert olyan téma is szóba kerülne, mint például a kárpátaljai magyarok jogfosztott helyzete.

(Index / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!