A Hamász kész 50 izraeli túszt elengedni egy 3 napos tűzszünetért cserébe
A részletekről még egyeztetnek Izraellel
A Hamász kész 50 izraeli túszt elengedni egy 3 napos tűzszünetért cserébe

Forrás: Shutterstock/lev radin

2023. 11. 15.
Katari közvetítők szerdán elkezdtek újabb tárgyalásokat folytatni a Hamász és Izrael között egy olyan megállapodásról, amelynek értelmében egy háromnapos izraeli tűzszünetért cserébe a Hamász szabadon engedne mintegy 50 civil túszt.

Az Egyesült Államokkal is egyeztetett alku értelmében Izrael emellett szabadon engedne néhány palesztin nőt és gyermeket az izraeli börtönökből, és növelné a Gázába beengedett humanitárius segélyek mennyiségét – írja a Reuters.

A lap azt írja, hogy a Hamász nagy vonalakban beleegyezett az alkuba, Izrael azonban nem, és éppen ezért egyelőre még tárgyalnak a részletekről – közölte egy megnem nevezett illetékes tisztviselő. Azt jelenleg nem tudni, hogy a zsidó állam hány palesztin nőt és gyermeket engedne szabadon a megállapodás részeként.

De ha ebben sikerült dűlőre jutniuk, akkor ez lehetne az eddigi legnagyobb szabású túszátadás a háború október 7-i kezdete óta.

(Reuters / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!