hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Jézus forradalma: Az igazságot kereső generáció
Egy ébredés, ami megrázta a világot
Jézus forradalma: Az igazságot kereső generáció

Képek forrása: Youtube/Lionsgate Movies

2023. 03. 16.
Mi az élet értelme? Mi a valóság, vannak abszolút igazságok? Mi vagy ki tudja lecsendesíteni az élet viharait, új életet adni? Körülbelül ötven éve huszonéves hippik tömegein söpört végig a Jézus-forradalom, választ és új életet adva egy elveszettnek hitt generációnak.

Nagy sikerrel debütált a napokban az amerikai mozikban a Jézus-forradalom című film, amely az 1960-as és 1970-es évek egész világot megrázó keresztény ébredési mozgalmának kezdeteibe enged bepillantást. A kezdeti várakozásokat jócskán felülmúlta a bevétel, amely a tervezett 7 millió dollárhoz képest az első két hét alatt 30 millió dollárt termelt, megelőzve számos Oscar-díjra jelölt film bevételét, beleértve a Tárt és A sziget szellemeit is. Az alacsony költségvetésű dokudráma népszerűségét mutatja az is, hogy a Rotten Tomatoes filmes oldalon 99 százalékos nézői értékelést kapott.

„Isten halott?”

1966. április 8-án a Time magazin a címlapján a következő kérdést tette fel: „Isten halott?” A magazin vallási rovatát jegyző John Elson radikális teológusok közötti vitáról szóló riportja, illetve a gyomorszájba vágó kérdés a címlapon számtalan dühös prédikációhoz és 3421 panaszlevélhez vezetett. A National Review konzervatív lap egyenesen megkérdezte, nem lehet-e, hogy a Time magazin halott?

A címlapot még maga Bob Dylan is kritizálta 1978-ban a Playboy magazinnak adott interjújában: „Ha te volnál Isten, hogy tetszene, ha valaki ilyet írna rólad?”

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!