hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Transzgyermekek” szülei mesélték el saját drámájukat, betiltották a kisfilmjüket
Halott nevek
„Transzgyermekek” szülei mesélték el saját drámájukat, betiltották a kisfilmjüket

Fotók: Broken Hearted Films

2023. 02. 09.
Ambiciózus vállalkozásba kezdett egy független dokumentumfilm-készítő: több mint száz amerikai szülőt interjúvolt meg, hogy kiderítse, milyen is olyan gyermekeket nevelni, akik különböző okokból és körülmények között transznemű identitást választanak, és a régi énjüket „eltemetik”.

Taylor Reece Halott név című dokumentumfilmjét, mely három „transznemű” gyermeket nevelő szülő intim, őszinte és megrendítő beszámolóján keresztül igyekszik bemutatni, milyen következményekhez vezet az intézményesített LMBTQ-propaganda, a Vimeo videómegosztó oldal alig egy hónappal közzététele után letiltotta. Az okot a felhasználói alapelveik megsértésében jelölték meg: a beszámolók ugyanis véleményük szerint „károsak, gyűlölködők és félrevezetőek”. A következőkben a letiltott filmben bemutatott sokkoló történeteket ismertetjük. 

A közel egyórás filmben Amy, Helen és Bill történetén keresztül bepillantást nyerünk abba, mennyire megrázó egy szülőnek szembesülni óvodás- vagy tinédzserkorú gyermeke esetében, hogy látszólag minden előzmény nélkül bejelenti, úgy döntött, fiúból lány, illetve lányból fiú lesz. Az érintett szülők nehezen tudják felfogni, mi is történik körülöttük, a magány, kiszolgáltatottság és a kétségbeesés érzéseivel küszködnek, miközben abban reménykednek, hogy végső félelmük, gyermekeik orvosi, visszafordíthatatlan átalakulása nem valósul meg. A Halott név betekintést enged a szülők belső gondolataiba, küzdelmeibe és harcukba elveszettnek tűnő gyermekeikért, melyben sem az oktatási, sem az orvosi intézmények, sem pedig családjuk nem áll melléjük, sőt ellenük fordul.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!