hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Leváltják-e Trumpot az amerikai evangéliumi keresztények?
Iowa, a republikánus királycsináló
Leváltják-e Trumpot az amerikai evangéliumi keresztények?

Fotó: AP / Ron Johnson

2023. 04. 26.
Ahogy közeleg az amerikai elnökválasztás, úgy indult meg a verseny a királycsináló evangéliumi keresztények támogatásáért is a republikánus oldalon, Trump pedig a legfrissebb felmérések szerint az őt övező vádak ellenére is jól teljesít.

Donald Trump volt amerikai elnök még mindig élvezi a konzervatív keresztény szavazók jelentős részének támogatását, derült ki a napokban a Reuters amerikai evangéliumi vezetőkkel készített interjúiból és közvélemény-kutatásaiból.

Az evangéliumi szavazók kulcsfontosságú tábort alkotnak Iowa államban, ahol a jövő év elején rendezik meg a 2024-es választások első elnökjelölő versenyét. A tét nagy, ugyanis amennyiben Trump bármely republikánus kihívója erős evangéliumi támogatást tud szerezni, az komoly esélyt adhat az elnökjelötség megszerzésére. 

A többek által királycsinálónak is tartott evangéliumiak nagy része ugyanakkor úgy tűnik, hogy az ellene szóló vádak ellenére is kitart mellette, megemlékezve számos olyan neki tulajdonított fajsúlyos konzervatív politikai győzelemről,  mint például a Legfelsőbb Bíróság azon döntése, hogy eltörli az abortusz szövetségi védelmét. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!