hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Pezsgőt bontok, ha megdöglik” - Halálba kívánt vezetők
A politikai vudu mint kommunikációs fegyver
„Pezsgőt bontok, ha megdöglik” - Halálba kívánt vezetők

Forrás: Village magazin

2022. 06. 09.
Szívinfarktusról fantáziáló osztrák médiavezető, koleszterinben bízó magyar ellenzéki politikus – az utóbbi időben sorra hangzanak el megdöbbentő, embertelen kijelentések, amelyekben közéleti szereplők politikai ellenfelük halálát kívánják.

Ez egy véleménycikk.

Amikor 2017 februárjában, az elnöki beiktatása utáni héten az ír Village magazin címlapján célkeresztben jelent meg Donald Trump feje, mellette a kétértelmű „Why not” címmel (az angol szöveg egyszerre jelenti azt, hogy „Miért nem” és azt, hogy „Miért ne”), még azt gondoltuk, hogy ilyen otrombaság csak egyedi kilengés, egy szerkesztő a Charlie Hebdo-féle ultraprovokatív szatírákat gondolta jó ötletnek átültetni a hírműfajba.

Aztán láttuk pár héttel később a német karneváli díszleteket a kölni katedrális előtt felállított mű-guillotine-nal és a lenyakazott, vértől csöpögő Trump-fej bábukkal, és már nem tűnt egyedi kilengésnek a látvány. A választott vezetővel szembeni politikai erőszak ilyen brutális és fenyegető megjelenítése aggasztó, de még azt mondhattuk, hogy a formális demokratikus kereteken kívül jelent meg.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!