hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Játszma zajlik a szuverenista vezetők ellen - mondja Tóth Norbert nemzetközi jogász
A kitálalt ügyek részben a félrevezetést szolgálják
Játszma zajlik a szuverenista vezetők ellen - mondja Tóth Norbert nemzetközi jogász

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2021. 10. 14.
A Pandora-ügy és a hasonló, hatalmi játszmákat eldöntõ leleplezések mögött rendszerint titkosszolgálati beavatkozás vélhetõ. Dr. Tóth Norbert nemzetközi jogász szerint e nélkül az oknyomozó újságírás nem is hatékony. Mindennek a magyar kampányra gyakorolt hatásáról a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docensét kérdeztük.

Mozgalmas napokon vagyunk túl. Sebastian Kurz, Ausztria kancellárja korrupciós vádak miatt kénytelen volt lemondani annak érdekében, hogy egyszer talán még legyen esélye visszatérni a hatalomba. A Kurz-ügyet megelőzően a Strache-ügyben is sokan vélték felfedezni a német titkosszolgálat módszereit. Sokak szerint most is tudatos játszmák zajlanak annak érdekében, hogy a szuverenista vezetőket félreállítsák…

– Nehéz bizonyítékokat szerezni olyan ügyekben, ahol titkosszolgálatok dolgoznak. Ha jól végzik a munkájukat, akkor csak a sejtetés és a találgatás marad. Ugyanakkor ne legyünk naivak! A különböző országoknak különböző érdekeik vannak az Európai Unión belül, és feltehetően a titkosszolgálataikat is bevetik annak érdekében, hogy az egyes országokban olyan irányú változásokat idézzenek elő, amely számukra kedvező.

Legálisan meg lehet ezt tenni?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!