hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kedves Olvasó!
Új jelszó: családvédelem
Kedves Olvasó!

2021. 11. 04.
A CNN műsorvezetője szerint az újonnan megválasztott republikánus virginiai kormányzó, Glenn Youngkin olyan, mint Donald Trump delta variánsa: „Ugyanaz a kór, csak sokkal gyorsabban terjed.” Az ehhez hasonló, demokratikusságtól és toleranciától kicsattanó megjegyzések árasztották el a főáramú médiát.

A demokraták általános nézete szerint a fehér felsőbbrendűség és a rasszizmus (többek szerint nácizmus) győzött Virginiában. Pedig az új kormányzó helyettese személyében került először fekete nő állami szintű hivatalba Virginiában. Annyi köze van tehát Youngkinnak a rasszizmushoz, mint a demokratáknak a toleranciához.

Nem meglepő a baloldal sokkja: Youngkin a trumpi értékek legjavát szalonképesebb formában még városi közegben is sikerre járatta.

Fotó: AP / Cliff Owen
Fotó: AP / Cliff Owen

Ez olyan mintát adhat a republikánusoknak, ami erőkart jelenthet a kulturális forradalomra és marxista indoktrinációra építkező Fehér Ház ellenében.

Ha a közösségi médiában terjedő fröcsögést kizárjuk, talán végre bele tudunk gondolni, hogy mi is történik napjainkban: jobboldaliak családvédelemre hivatkozva választást nyertek Amerikában. Egy hete Olaszországban baloldali parlamenti többség ellenére leszavazták azt a törvényjavaslatot, ami kibővítette volna az alternatív szexualitást képviselők jogköreit. Lengyelország alkotmányjogi háborúját jórészt saját családpolitikájának bebiztosítására folytatja, és hazánkat is részben azért támadják, mert Ursula von der Leyen rémálmaként rontjuk az EU-s összképet mint „LMBTQ-mentes zóna”.

Megszületett volna a konzervatív politika sikerrecept­je? A családvédelem lehet az a közös nevező, ami a jobboldal különböző spektrumait és akár még a bizonytalan, mérsékelt liberálisokat is meggyőzi a baloldal ámokfutásával szemben? A következő hónapokban kiderül…

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!