hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Minél eredményesebb Netanjahu, annál inkább gyűlölik” –interjú a Likud külügyi igazgatójával
Eli Vered Hazant, a Likud külügyi igazgatóját kérdeztük
„Minél eredményesebb Netanjahu, annál inkább gyűlölik” –interjú a Likud külügyi igazgatójával

Forrás: Eli Hazan

2021. 03. 18.
Izrael választópolgárai ismét az urnákhoz járulnak a jövő héten. A politikai csatározások középpontjában a miniszterelnök személye áll. A helyzet megértésében Eli Vered Hazan, a Likud külügyi igazgatója segítette lapunkat.

Két éven belül a negyedik választásra kerül sor Izraelben. Hogy alakulhatott ki ilyen helyzet?

– Mondhatnám úgy, hogy egyszerűen. Netanjahu és Gantz egységkormánya eleitől fogva ellentmondásokkal küszködött. Netanjahu el szerette volna fogadtatni a tör­vényhozással a következő költségvetést a koronavírus miatt, de Gantzék ezt megakadályozták. Mindeközben a Likud egykori holdudvarából megjelentek korábbi szövetségesek, akik most Netanjahu székére pályáznak.

A sajtóban többen azt pedzegették, hogy talán maga Netanjahu fúrhatta meg a büdzsé elfogadását a Kneszetben, hogy a korábbi koalíciós megállapodás értelmében ne kelljen átadnia a miniszterelnöki széket Benny Gantz számára.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!