hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Zöld a sok szürke között: ez a hölgy lehet Merkel utódja
Töretlenül ível felfelé Annalena Baerbock karrierje
Zöld a sok szürke között: ez a hölgy lehet Merkel utódja

Fotó: AP / Markus Schreiber

2021. 05. 13.
Az már biztos, hogy Angela Merkel többé nem lesz Németország kancellárja. Az viszont nem biztos, hogy Merkel távozásával a „nőuralom” is megszűnik-e a kormány élén. Sokan a zöldek fiatal pártelnökét, Annalena Baerbockot (nyitóképünkön) vizionálják az új német kormány élére, akit a – meg nem erősített – pletykák szerint maga Merkel választott ki a feladatra.

PLUSZ 1 HÓNAP a Hetekkel! Minden előfizetőnknek most 4 lapszámmal többet adunk. Részletek a hetek.hu/elofizetes oldalon. A világ változik, az érték állandó!

Természetesen nincs arra közvetlen bizonyíték, hogy Merkel konkrétan kijelölte volna maga helyett a Zöldek fiatal pártelnökét, az viszont egyértelmű, hogy a 40 éves Annalena Baerbock a legnépszerűbb jelölt a már bejelentett kancelláraspiránsok közül. Április végén a Civey közvéleménykutató nyilvánosságra hozott egy felmérést, amely szerint a német gazdasági elitben a Zöldek pártvezetője a legnépszerűbb, viszont azt is tudni kell, hogy a 27 százaléknyi támogató mellett a megkérdezettek 32,5 százaléka még nem döntötte el, hogy kit tart a legalkalmasabbnak az ország első számú vezetőjének.

Merkel pártjának jelöltje, Armin Laschet csak a harmadik helyen áll a felmérésben, előtte a liberális FDP jelöltje, Christian Lindner szerepel, ami nem túl nagy meglepetés, az FDP ugyanis a leginkább üzletorientált párt a német Bundestagban.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!