hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kedves Olvasó!
A kocka el van vetve
Kedves Olvasó!

2021. 01. 21.
Immáron hivatalosan is Joe Biden az Egyesült Államok 46. elnöke. A beiktatásról hiányzó Trump búcsúbeszédében azt kérte a néptől: ne feledjék, hogy milyen erős hadsereget szervezett, és mekkora adócsökkentéseket vezetett be. Ha nincsen koronavírus, Amerika virágzó gazdaság lenne, rekordalacsony munkanélküliséggel. Végül bejelentette, hogy „valamilyen formában még visszatérünk.”

Joe Biden első elnöki beszédében a demokrácia diadaláról és az egységről prédikált. Persze nem feledjük, hogy nemrég leszögezte: nem fogja tovább tűrni az LMBTQ-közösség „diszkriminációját” vallási közösségek részéről. Az sem kerülte el figyelmünket, hogy a beiktatás után az izraeli nagykövetség Twitter-oldala rögtön nevet cserélt: „Izrael, Ciszjordánia és Gáza” nagykövetségeként szerepelt a felületen, mígnem észlelték a freudi elszólást.

Fotó: AP / Saul-Loeb
Joe Biden az eskütétel alatt. (Fotó: AP / Saul-Loeb)

A kultúrharc erősödésének évei jönnek, amelyben Lady Gaga nemzeti szimbólummá avanzsálódhat, és a demokraták által uralt Kongresszus zabolátlanul valósíthatja meg saját demokráciafelfogását.
A szövetségesek már megvannak: Kína ujjong; az Európai Bizottság elnöke szerint Európának végre újfent „barátja van a Fehér Házban”. Ferenc pápa pedig egyes források szerint nem engedte meg az amerikai püspököknek, hogy elítélő nyilatkozatot adjanak ki Biden ellen, amelyben az abortusz, a genderjogok és más demokrata törekvések morális gonoszságára hívták volna föl a figyelmet. Az egyházfő inkább barátságos hangvételű üzenetet küldött.

Nem fogunk unatkozni a következő években sem!

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!