hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Választási trükközés demokrata módra
A négy éve tartó puccs utolsó felvonása
Választási trükközés demokrata módra

A választási szoftvert adó Dominion céghez számos magas beosztású balos politikus köthető.(Fotó: AP / Mary Altaffer)

2020. 11. 12.
Az Egyesült Államokban elképzelhetetlen a választási csalás, legalábbis az eredményt potenciálisan befolyásoló mértékben, állítják liberális oldalon, valahányszor az ellentétes politikai táborhoz tartozók részéről aggályok merülnek fel a voksolás tisztaságával kapcsolatban. Pedig, ha fontos a választás intézményének integritása, akkor kell, hogy legyen igény annak biztosítására, amibe a vádak megalapozottságának vizsgálata is beletartozik.

A Hetek ünnepi előfizetői akciójában a nyomtatott és online hetilap csomagra előfizetők között több mint 80 értékes nyereményt sorsolunk ki. A fődíj egy Dacia Sandero személyautó. Minden az akció keretében előfizető olvasónk hetekes maszkot kap ajándékba. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon. 

Annak ellenére, hogy a média, hatáskörét túllépve, egy még hivatalosan le nem zárt választás győztesének, így a következő elnöknek kiáltotta ki Joe Bident, a bizonyítékok egyre gyűlnek arra vonatkozóan, hogy a demokrata politikus nyelvbotlása egy októberi podcastban, miszerint az Obama-adminisztrációtól kezdve a demokraták „az amerikai politika történetének legkiterjedtebb választási csalási gépezetét hozták létre”, nem is volt olyan hatalmas nagy nyelvbotlás.

Szoftverhiba

Az Allied Security Opera­tions (magánszemélyeknek és kormányoknak biztonsági és hírszerzési szolgáltatásokat nyújtó privát cég) többször kapott felkérést az Amerikában használt elektronikus választási rendszerek vizsgálatára, és megállapították, hogy ezek alkalmasak nagy mennyiségű szavazat megváltoztatására. Ez történhet a szavazóhelyiségben, vagy akár az adatbázisban, sőt a szavazószoftverbe is belenyúlhatnak illetéktelenül. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!