hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„A változás kulcsa bennünk van”
Interjú egy életútkonzulenssel, rendszerszemléletű megoldásorientált coachcsal
„A változás kulcsa bennünk van”

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2022. 09. 07.
Kovács Márta többszörös pályaváltóként hitelesen támogatja  a pályaváltás előtt állókat. Tanít, támogat, és segít abban, hogy a hozzá fordulók mentálisan felkészüljenek a változtatásra, rugalmasakká váljanak a váltásra, amire most rendkívül nagy szükség van.

Vannak, akik folyamatosan keresik az új lehetőségeket, szeretnének fejlődni, és ha látják ennek a lehetőségét, bátran váltanak munkahelyet, vagy akár belefognak egy vállalkozásba. Mások ott ragadnak egy munkahelyen, még akkor is, ha legbelül úgy érzik, ideje lenne 20 év után váltani... de képtelenek kilépni a komfortzónából. Mi állhat ennek a hátterében, családi minták rögzülnek be, vagy önbizalomhiány?

– Sok tényezősek az okok, hogy valakiben megvan-e a változtatni vágyás, vagy a változtatni tudás képessége. Belénk van kódolva, hogy a fájdalom által kiváltott negatív érzelmeket – ilyen például a szomorúság, düh, harag, csalódottság, boldogtalanság – sokszorosan intenzívebben éljük meg, mint az olyan pozitív érzelmeket, mint az öröm, a szeretet, a kiteljesedés, a jóllét, a lelkesedés, a büszkeség, céltudatosság és még sorolhatnánk. A fájdalom mindig azt jelzi, nem jó ott, ahol vagyunk, ami történik velünk. Arra sarkall, hogy szüntessük meg a fájdalmat, távolodjunk el a fájdalom forrásától.

Éppen ezért, ha életünkben a körülmények egyre elviselhetetlenebbé válnak, az sarkallhat bennünket leginkább a változtatásra. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!