hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A fogkefe nem elég: így küzdjön a fogínybetegségek ellen
Prevenció az otthoni fogápolásban
A fogkefe nem elég: így küzdjön a fogínybetegségek ellen

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2022. 10. 06.
Fogaink egészsége kihat az egész testünk állapotára, ezért egyáltalán nem mindegy, hogyan és milyen eszközökkel ápoljuk őket. Gondoljuk csak végig! Fontos része a mindennapjainknak, esti rutinunknak a fogaink, szájüregünk tisztán tartása? Egy kis odafigyeléssel időt, energiát és nem kevés pénzt takaríthatunk meg.

Ahogyan figyelmet fordítunk testünk egészségének megőrzésére, legalább annyira fontos, hogy időt szánjunk fogaink ápolására is. 

Sokan úgy gondolhatjuk, a fogápolás módja, kivitelezése nem lényeges, hiszen mindennap eltöltünk vele egy kis időt reggel és este, gondolván ez bőségesen elég. Ez részben igaz is, azonban fontos hangsúlyt helyeznünk a minőségre is. Dentálhigiénikusként el kell mondanom, hogy a szájápolási technikánk felettébb meghatározza egészségi állapotunkat, valamint fogorvoshoz járásunk gyakoriságát. 

Ha ritkábban vesszük igénybe szakember segítségét, sajnos előfordulhat, hogy egy teljes szájrehabilitációra lesz szükségünk. A legjobb esetben pedig problémáink orvosolhatók kisebb esztétikai beavatkozásokkal, illetve dentálhigiéniai kezelésekkel.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!