hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Kúszok-mászok a sárban a téma után”
Interjú Koncz-Bisztricz Tamás természetfotóssal
„Kúszok-mászok a sárban a téma után”

Fotók: Koncz-Bisztricz Tamás

2021. 11. 03.
A csongrádi diák sorozatban harmadszor nyerte el különböző világszínvonalú fotópályázatok első helyezését. Idén az orosz Golden Turtle nívós természetfotós pályázat díjazottja lett. A természet iránt érzett szeretetéről nemcsak fotói, szavai is tanúskodnak.

A „világ legjobb ifjú természetfotósa” díjat már többször sikerült elnyerned. Hogyan kezdtél fotózni és nemzetközi versenyekre nevezni?

– Édesapám nagyon sokat segített nekem ebben. Körülbelül tízéves lehettem, amikor elkezdtem a természetfotózást. Karácsonyra egy fényképezőt kértem, előtte a családit csentem el. Majd lett egy komolyabb kezdő fényképezőgépem, egy Fujifilm. Elkezdtem pályázgatni, de sokáig a pályázatokon nem jártam sikerrel. Majd először a Varázslatos Magyarország (fotós és természetvédelmi magazin, amely rendszeresen hirdet pályázatot természetfotósoknak – a szerk.) díjazott. 2018 karácsonyán kaptam egy drónt, ami nagy áttörést jelentett számomra, mert láttam, milyen jó minőségű is lehet egy kamera. Majd a MOL tehetségkutató pályázattal sikerült nyerni egy tükörreflexes Canont.

A kiindulási pont az volt, hogy a magyar versenyeken általam jónak tartott fotók nem hozták a várt eredményt. Ennek hatására inkább nemzetközi porondon akartam kipróbálni magam, mert úgy gondoltam, ha tényleg jó vagyok, akkor helyt fogok állni. 2019-ben végül sikerült is, amikor a Bird Photographer of The Year versenyen első helyezett lettem, utána a Golden Turtle-ön, majd a Close Up Photography Of The Year első helyét is sikerült megcsípni, de többek között a már 57 éves nemzetközi versenyen, a Wild Life Photography Of The Year versenyen is voltak bent fotóim.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!