hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„A darabok főszereplője az időjárás” - Interjú Bán Teodórával, színházigazgatóval
A Margitszigeti Szabadtéri Színpad jelenje és jövője
„A darabok főszereplője az időjárás” - Interjú Bán Teodórával, színházigazgatóval

Bán Teodóra(Fotó: Dósa Gyôzô)

2020. 09. 09.
Az idei nyári szezon – ha döcögve is, de elindult. A belföldi szolgáltatók zöme a magyar közönségre fókuszált, nem volt ez másképp a Margitszigeti Szabadtéri Színpaddal sem. Jelenlegi kihívásokról, a szabadtéri színpad történetének mérföldköveiről, az időjárásról és Budapest marketingjéről beszélgettünk.

A mostani nyári szezon elég rendhagyónak nevezhető az egészségügyi helyzet miatt. Hogyan értékeli az elmúlt hónapokat?

– Szokás szerint már 2019-ben készen voltam a 2020-as nyárral, tavaly november-decemberben javában zajlott a margitszigeti előadások jegyértékesítése. Aztán március 10. környékén a járványhelyzet miatt leállt szinte minden, megállt az élet, és bezártak a kőszínházak is. 

Értehető módon, mindenki küzdött a maga területén, és eszközeivel – én magam is, hogy megmentsem a nyárra bevállalt előadásokat. A már szerződéses viszonyban álló és esetenként több éve leegyeztetett külföldi sztárok és együttesek megmentése volt cél – természetesen maximálisan figyelembe véve a járványhelyzetet és a kormány rendelkezéseit. Sajnos számos értékes művészt így sem tudtunk fogadni, és voltak előadások, amiket le kellett mondani. Ezek után tudtuk a megmenthető előadások esetében újraindítani a jegyértékesítést. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!