hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Miért nem jó irigynek lenni?
A negatív életérzés egyéni, társadalmi és gazdasági hatásai
Miért nem jó irigynek lenni?

Az irigység manifesztációja lehet a másik személy adottságainak vagy teljesítményének becsmérlése is.(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2020. 11. 11.
November második hetét tapossuk, közeledik a hála­adás ünnepe. Ez a több száz éves amerikai tradíció méltatlanul bújik meg a hazánkat is meghódított Halloween-kultusz árnyékában; pedig kapcsolatainkra és lelki egészségünkre maradandó pozitív hatást fejtene ki, ha társadalmunk jobban elsajátítaná a hála kultúráját.

A Hetek ünnepi előfizetői akciójában a nyomtatott és online hetilap csomagra előfizetők között több mint 80 értékes nyereményt sorsolunk ki. A fődíj egy Dacia Sandero személyautó. Minden az akció keretében előfizető olvasónk hetekes maszkot kap ajándékba. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon. 

Hogy ne tűnjön úgy, csak közhelyeket puffogtatunk: több átfogó kutatás készült az irigység mentális és társadalmi hatásairól, az eredmények megfontolandó konklúzióval szolgáltak. 

Az IZA Institute of Labor Economics egy több éven át tartó (longitudinális) kutatást végzett arról: káros-e az irigység a társadalom lelki egészségére és jólétére? A 2000-es évek elején indított kutatás eredményeit 2018 októberében publikálta Redzo Mujcic és Andrew J. Oswald.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!