hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Tagadhatatlanul összefonódott az ENSZ-segélyszervezet a terroristákkal
Kit vagy mit támogat az UNRWA?
Tagadhatatlanul összefonódott az ENSZ-segélyszervezet a terroristákkal

Izraeli katonák az UNRWA gázai székhelye és az alatta vezető Hamász-alagutak romjain. A segélyszervezet és a terrorszervezet összefonódása tagadhatatlan.(Fotó: AP / Ariel Schali)

2024. 03. 13.
A leginkább sokkoló esemény (a Hamász brutalitása és az ezt támogató több tízezres tüntetések mellett), hogy az ENSZ Palesztin Menekülteket Segítő és Munkaügyi Ügy­nöksége (UNRWA) mintegy tucatnyi munkatársa maga is részt vett az október 7-i terrortámadásban. Egy másik döbbenetes tény, hogy a szervezet gázai központja és iskolája alatti alagutakban fedezték fel az izraeli csapatok a Hamász számítógépes központját és fegyverarzenáljának jelentős részét.

A hírek hatására az egyes államok, amelyek részt vesznek a szervezet finanszírozásában, ezt a támogatást felfüggesztették. Maga az ENSZ azonban nem állította le az UNRWA felé való juttatásokat, hanem minden kritika nélkül folyósítja azt. Annak ellenére, hogy a menekültek támogatásának nemes ügye okán egy ENSZ-tagállam elpusztítására törekvő szervezet támogatása zajlik valójában.

A menekültsegélyezés szellemi gyökerei

Mielőtt magáról a palesztin menekülteket támogató segélyszervezetről, annak történetéről és a történet ellentmondásairól szólnánk, bemutatjuk, hogy a lakóhelyüket politikai, gazdasági vagy más okok miatt elhagyó emberek támogatása hogyan került be a nyugati civilizáció (amelyben maga az ENSZ és annak szervezetei is megszülettek) gondolkodásába, amelyből a konkrét segélyező tettek is fakadnak.

Az a norma, hogy az életüket veszélyeztető helyzetből menekülőket nem szabad visszaküldeni, hanem integrálni kell a befogadó társadalomba (úgy, hogy a menekült tiszteletben tartja és elfogadja annak törvényeit és szokásait) a Tórából eredeztethető.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!