hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Z generációsok ezreit érintette meg Isten az Asbury Egyetemen
Szentségre ébredve
Z generációsok ezreit érintette meg Isten az Asbury Egyetemen

Fotók: Jim Garlow

2023. 02. 23.
Ahogy egyre növekszik az istentelenség világszerte, az elhidegülő kapcsolatok, az alapvető nemi szerepek aláásásának árnyékában, a pandémia és a háború, illetve a jövővel kapcsolatos bizonytalanság közepette reménykeltő, mikor fiatalok tömegeit érinti meg Isten szeretetének a tüze, és indítja őket bűneiktől való elfordulásra, megszentelődésre.

Számos cikk és elemzés jelent meg a közelmúltban arról, hogyan is hatottak az elmúlt évek krízisei kiváltképp, de nem kizárólagos módon a Z generáció képviselőire, akik egyre nagyobb mértékben küzdenek depresszióval, kilátástalanság érzésével, sőt öngyilkossági gondolatokkal, sokan még nemi identitásukban is elbizonytalanodva. Nem csoda hát, hogy a keresztény világ folyamatosan sóvárog az úgynevezett ébredések után, melyek megtérési, megszentelődési, megújulási hullámokhoz vezetnek a bibliai igazságokkal, Szent Szellemmel való kapcsolatban, és helyreállítják a keresztények Istennel való szoros, személyes kapcsolatát, illetve tömegeket indítanak arra, hogy életükben először befogadják Jézust a szívükbe, és neki szánják oda éle­tüket és sorsukat.

Az elmúlt hetekben nemcsak a közösségi médiát, de a főáramú médiaorgánumokat, köztük a Fox Newst, a CNN-t és az NBC-t is bejárták a felvételek és beszámolók egy a Kentucky-beli Wilmore-ban, az Asbury Egyetemen kitörő spontán ébredési összejövetelsorozatról, mely tizenhárom napon keresztül éjjel-nappal emberek tömegeit vonzotta a kis egyetemi városba, és újította meg bennük a reményt, hogy Istennek a növekvő sötétségre is van válasza, és képes felrázni népét, hogy hatékonyan be tudja tölteni a fény és a só szerepét a legkeményebb körülmények között is.

Minden egy szokványos, rövid istentisztelettel indult az apró, metodista wesleyánus szentségmozgalomban gyökerező keresztény egyetemen február 8-án, melyet követően diákok tucatjai maradtak a Hughes Auditóriumban megvallani bűneiket egymásnak. A beszámolók szerint a Szent Szellem kenete erőteljesen megnyilvánult közöttük, olyannyira, hogy nem is távoztak, sőt, egyre többen csatlakoztak hozzájuk a diákok közül. Az egyszerű fapadokkal felszerelt terem hamar megtelt egyetemistákkal, akik részint dicséreteket énekelve, részint a földre borulva és imádkozva adták át magukat Isten jelenlétének, mely rengeteg megtéréshez, démonoktól való szabadulásokhoz és gyógyulásokhoz vezetett.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!