Megdöbbentő: több mint tíz napja tart egy istentisztelet Kentucky-ban, tömegek járnak csodájára
Mike Pence spirituális megtapasztalásairól számolt be Twitteren
Megdöbbentő: több mint tíz napja tart egy istentisztelet Kentucky-ban, tömegek járnak csodájára

Youtube/WDRB News - Official

2023. 02. 20.
Mike Pence egykori amerikai alelnök a közösségi médiában osztotta meg, hogy bő négy évtizeddel ezelőtt milyen spirituális megtapasztalásai voltak abban a bizonyos Asbury College-ban, ahol immár zsinórban tizedik napja tart egy spontán módon beindult istentisztelet – vagy ahogy a szemtanúk fogalmaznak: ébredés.

A Kentucky állambeli Wilmore-ban található kis keresztény főiskola kampuszán hatalmas istentisztelet folyik, megállás nélkül, közel két hete. Az Asbury főiskolán megrendezett esemény annyira népszerű, hogy az ország minden részéről érkeznek az emberek, és állnak hosszú sorokban órákig a főiskola fő auditóriumán kívül, hogy részt vegyenek az éneklésben, imádkozásban és a  beszélgetésekben. Csupán a tegnapi napon 25 ezren érkeztek a kampuszra, hogy megtapasztalják Isten erejét.

 

„Főiskolai hallgatóként én is elutaztam Asburybe még 1978-ban egy keresztény zenei fesztiválra. Olyan volt, mintha ott hallottam volna először az evangéliumot”

- írta Mike Pence volt amerikai alelnök az események kapcsán a Twitteren. „Elfogadtam Jézus Krisztust személyes Uramnak és Megváltómnak, és az életem soha többé nem volt már a régi.”

A római katolikus hitben nevelkedett Pence azt is elmondta, hogy egészen „mélyen meghatotta” az Asbury College-ban jelenleg zajló spontán ébredés híre, s hogy szerinte ennek köszönhetően „az emberek élete örökre meg fog megváltozni” ott.

A kentucky-i főiskolán kitört ébredésről készült videók itt érhetők el:

(Fox / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!