hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Mary Slessor – egy törékeny skót misszionárius a kannibálok között
Békeüzenet az őserdőben
Mary Slessor – egy törékeny skót misszionárius a kannibálok között

Számos afrikai törzsben az ikerterhesség átoknak számított, a gyerekeket az evangélium szó szerint megmentette.(Forrás: Wikimedia Commons)

2020. 12. 17.
Ahogyan a Megváltó eljövetele ajándék lett az egész világ számára, követői közül sokan maguk is olyan ajándékká váltak, akik munkája nyomán élhetőbbé vált a föld. Valószínűtlenül mindennapos csomagolásban ilyen ajándék volt Afrika számára egy törékeny skót hajadon, Mary Slessor.

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

Gyermekkorára nagy terhet rótt a szegénység és a családi viszályok, túlnyomórészt alkoholista apjának munkakerülése miatt. A gyülekezeti életben tudott feloldódni, és ott hallott először felekezetük, a skót presbiteriánus egyház Indiában, Kínában, Japánban és Afrikában indított missziós munkáiról. Otthon anyjuk is olvasgatott a gyerekeknek a szolgálati hírlevelekből, és Calabar története különösen magával ragadta őket. Az ottani misszió 1846-ban indult (két évvel Mary születése előtt), Jamaicába elhurcolt bennszülöttek körében. Jamaica brit gyarmat volt, és amikor 1807-ben minden brit területen törvényen kívül helyezték a rabszolgaságot, sok felszabadult fekete visszatért a szülőföldjére. Mary a térképen is pontosan meg tudta mutatni, hol van az a hely: ahol Afrika atlanti-óceáni partvidéke éles kanyarral nyugat felé fordul.

11 évesen csöppent a munka világába az anyja mellett félállásban, egy fonóüzemben. Három évvel később reggel hattól este hatig már heti hat napon át dolgozott ugyanitt, hogy a családfenntartás segítése mellett néhány órát még iskolapadban is tölthessen, mielőtt a nap végén álomba zuhan. 13 éven keresztül a családban ő maradt a fő kenyérkereső. Mialatt ritmikus egyhangúsággal járt a vetélő, mindennap misszionáriusokért imádkozott, vagy azon gondolkodott, miről is tanítson a Bibliából a gyülekezetbeli gyerekeknek vasárnap.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!