hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Gyulai Memorial: bemelegítés a világbajnokságra
Ragyogott a sportok királynője
Gyulai Memorial: bemelegítés a világbajnokságra

Sydney McLaughlin, az atlétika jelenlegi legnagyobb női csillaga.(Fotó: AP / Ashley Landis)

2022. 08. 11.
A 12. Gyulai István Memorial méltó módon tette emlékezetessé az olimpiai atléta, a sportriporter, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség főtitkára, minden idők legmagasabb beosztású magyar nemzetközi sportvezetőjének nevét viselő Magyar Atlétikai Nagydíjat.

A Gyulai név ezúttal is vonzotta Magyarországra, Székesfehérvárra a világhírű atlétákat, akik nagyszerű eredményekkel, tizennyolc versenyszámból hétben versenyrekorddal hálálták meg a részvételt.

Gyulai István nagyszerű ember volt. Kiváló sportoló, élmény volt hallgatni a műkorcsolya- és atlétikai közvetítéseit, és mint sportvezető maradandót alkotott a nemzetközi atlétika világában is. Korai halála végtelen veszteséget okozott sok-sok területen, de természetesen elsősorban a családja számára. Fiú gyermekei – Miklós és Márton – méltóképpen képviselik emlékét, munkájukkal bizonyítva az atlétika iránti, apjuktól örökölt elkötelezettségüket. Miklós a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke, Márton pedig a Nemzetközi Atlétikai Szövetség Végrehajtó Tanácsának tagja. Többek között kettőjük munkájának eredménye, hogy 2023-ban Magyarország, Budapest atlétikai világbajnokságot rendezhet. Ez az esemény az olimpiai játékok és a labdarúgó-világbajnokság után a harmadik legjelentősebb sporttalálkozó. A Nemzetközi Atlétikai Szövetségnek 214 ország tagja, ezzel is tükrözve a sportág népszerűségét. (Nagyobb a tagsága mint a FIFA-nak, a NOB-nak vagy az ENSZ-nek.)

Eddig az atlétika volt az egyetlen jelentős sportág, amelynek még Magyarország nem rendezett világbajnokságot. A világbajnokság jelentős ismertséget és remélhetőleg nem kevés anyagi hasznot is hoz majd. Ismerve a magyar nemzet sportszeretetét, bizonyos, hogy a 36 ezer néző befogadására alkalmas Nemzetközi Atlétikai Központ zsúfolásig meg fog telni 2023. augusztus 19–27. között a versenyek során. Jó előjel, hogy az ez évi Gyulai Memorialra már két héttel a verseny előtt minden jegy elkelt, ami példátlan az atlétikai találkozókon.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!