hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Megcsinálta a kábítószerek Amazonját: tinédzser drogbáró hódít a Netflixen
Maximilian Schmidt büszke mindenre, amit megteremtett
Megcsinálta a kábítószerek Amazonját: tinédzser drogbáró hódít a Netflixen

Forrás: Netflix

2021. 09. 09.
Az online drogbiznisz 2013-ban vette kezdetét a fiatal fiú szobájában, miközben a szülők mit sem sejtettek fiuk tevékenységéről. „Eleinte ideges voltam a dologgal kapcsolatban” – magyarázza Schmidt a dokumentumfilmben. Tartott tőle ugyanis, hogy az online kábítószer-kereskedés miatt majd egyszercsak „bumm, beállít a rendőrség” – ami nem sokkal később meg is történt.

A Hogyan adjunk el drogokat a neten (villámgyorsan) című sikerso­rozat nyomán a Netflix egy dokumentumfilmmel is előrukkolt idén nyáron. A Shiny_Flakes: A tinédzser drogbáró Maximilian Schmidt nem mindennapi élettörténetét mutatja be. Nyomon követhetjük, hogy a mindössze 18 éves fiú lipcsei otthonában hogyan építette fel valóságos drogbirodalmát, melyet Shiny Flakes (ragyogó pelyhek, más fordításban: fénylő kokain) névre keresztelt.

Schmidt mindig is egy magába forduló, csendes tizenéves volt, így részben ennek tudható be, hogy sok időt töltött szobájába zárkózva, és főként az interneten keresztül tartotta a kapcsolatot az emberekkel. Az állóvizet az kavarta fel, amikor egyik ismerősén keresztül érdeklődni kezdett a drogokról. Schmidt, bevallása szerint, sohasem élt kábítószerrel, arra azonban hamar rádöbbent, hogy mekkora anyagi haszonra lehet szert tenni a drogkereskedéssel. Innen már csak egy lépés hiányzott ahhoz, hogy rájöjjön, hogyan is tud betörni a drogpiacra.

Schmidt az utca helyett az online teret választotta, mivel az interneten számos rizikófaktort könnyen kiküszöbölhetett. A kialakított online felületen mindenki a neki megfelelő kábítószert pakolhatta bele „virtuális kosarába”, akár egy webáruházban. Szintén internetes ismerősön keresztül talált rá beszállítójára, akivel később társult is: így létrejött Európa egyik legnagyobb szabású drogterjesztő csapata.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!