hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Jöhet a magyar fejlesztésű Covid elleni orrcsepp
Interjú Kemenesi Gábor virológussal
Jöhet a magyar fejlesztésű Covid elleni orrcsepp

Fotó: FB / Kemenesi Gábor

2021. 10. 14.
Az mRNS típusú oltóanyagok a jövőben Magyarországon is előállíthatók lesznek – mondta lapunknak Kemenesi Gábor víruskutató, a Pécsi Tudományegyetem adjunktusa. Hangsúlyozta: nekünk is tennünk kell azért, hogy a 4. hullám enyhébb legyen, mint az előző, s ezt elsősorban az oltottság növelésével és az általános maszkviselettel érhetjük el.

Vírusirtók címmel most jelenik meg egy önnel készült interjúkötet. Honnan jött az ötlet, hogy könyvet írjanak a járványról?

– A könyv mintegy kordokumentumként íródott, hiszen már most nehéz lenne felidézni mindazt, ami az elmúlt másfél évben történt. Amikor írtuk a könyvet, akkor vált világossá, hogy ezernyi vonatkozása van a járványnak, például nemcsak a tudomány, hanem az álhírek tekintetében is. Nagy kérdés, mi minden vezetett odáig, hogy a szakember szavai bizonyos rétegekben nevetség tárgyává válnak, s ez miként csökkenti a védekezés hatékonyságát.

Most azt látni, hogy a járvány miatt kormányok véreznek el világszerte. Hogy látja, a politikai érdekek mennyire befolyásolják a védekezést, a szakemberek szavahihetőségét?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!