hetilap

Hetek hetilap vásárlás
"Én elhittem azt, hogy ha engem nem is szeretnek a szüleim, az Isten mindig fog szeretni” – Danó Éva megrázó története
Az árnyékból a fénybe című novella szerzőjével beszélgettünk
"Én elhittem azt, hogy ha engem nem is szeretnek a szüleim, az Isten mindig fog szeretni” – Danó Éva megrázó története

Fotó: Danó Éva

2021. 03. 11.
„Nem volt bennem kifejezett bizonyítási vágy – csak nagyon ragaszkodtam Istenhez, ő pedig egyre jobban felemelt” – mondja Danó Éva esetmenedzser, aki „a cigány tradícióit leküzdve” ma már a mesterdiplomájára készül.

„Hétévesen találkoztam a játszótéren egy hölggyel, akit rendkívül szépnek láttam. Vettem a bátorságot és megszólítottam. Ő kedves volt és beszélgetett velem. Érdekes, hogy akármikor visszagondolok erre az alkalomra, mindig összekapcsolódik ez a találkozás azzal a gondolattal, hogy Isten akkor fogadott a kegyelmébe. Ez a hölgy egy lelkész felesége volt, gondolom, hogy imádkozott értem.

Ő nem tett mást, csak beengedett a családjába, és láttam, hogy másképpen viselkednek, beszélgetnek, esznek és hisznek.

És azt gondolom, hogy én itt ebben a családban lettem bátor. Eldöntöttem, másképp fogom csinálni. Másképp akarok élni, mint a szüleim. Kilencévesen hoztam az első döntéseimet. Sokat fogok dolgozni, nem dohányzom, nem iszom és nem lesz olyan férjem, mint az apám. Utóbbi döntést nagyban befolyásolta, hogy azt gondoltam, minden cigány férfi olyan, mint apám. Ha iszik, akkor megver. Apám anyámat verte, anyám meg a gyerekeit” – olvasható Danó Éva Az árnyékból a fénybe című novellájában, mellyel a 44 éves, gyermekvédelmi szakember első díjat nyert a 2019-es Teréz­anyu novellapályázaton.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!