hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Magzatszív, anyaszív - E heti köszöntő
Magzatszív, anyaszív - E heti köszöntő

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2022. 09. 15.
„Szüljenek süncsaládot, naponta” – kívánja a neves baloldali publicista a szívhangrendelet kapcsán azoknak, akik világnézeti alapon küzdenek az abortuszok számának csökkentéséért (lásd még: keresztények). A reménység szerint magzatgyermekek ezreit megmentő módosítás kihirdetése nyomán sok-sok hasonlóan indulatos, sőt kegyetlen és gyűlöletkeltő komment jön szembe a közösségi oldalakon.

Különösen érdekes ez annak fényében, hogy nemhogy nem korlátozásról van szó, hanem annak a szívhangnak a meghallgatásáról, ami a magyarok kétharmada szerint a gyermeki élet kezdetét jelzi. Bár magas a labda, mégsem a kritikusok élettel szembeni fura érzéketlenségéről kívánok itt értekezni. 

Ennél sokkal fontosabb, hogy az életpárti oldal ne essen hasonló módon az irgalmatlanság csapdájába – természetesen nem a magzatgyermekek, hanem a kismamák vonatkozásában. Rájuk legalább annyira kell vigyázni, őket legalább annyira kell támogatni, mint a szívük alatt növekvő életet.

Hiszen ki az, aki kívülállóként bele tudná magát érezni egy olyan tinédzser helyzetébe, aki egy átgondolatlan éjszaka után páni félelemmel eltelve észleli, hogy a teszt pozitív; vagy mélyen átélné annak az egyedülálló nőnek a vívódását, aki súlyos anyagi vagy akár lakhatási gondokkal küszködve kellene, hogy döntsön az új élet megtartása mellett? A legnagyobb segítség a számukra nem a „gyilkosozás”, hanem az irgalom. Az az irgalom, ami szakértő tanácsadásban, kríziskezelésben, örökbefogadásban, anyaotthonok építésében-finanszírozásában és hasonló aktív segítségnyújtásban nyilvánul meg. 

Ha az ő szívüket is jobban meghallgatjuk, minden bizonnyal még több élet megmenthető lesz.    

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!