hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A szabadság védelmezői: Szimpátiatüntetés Päivi Räsänen mellett
A szabadság védelmezői: Szimpátiatüntetés Päivi Räsänen mellett

Fotó: Gulyás Péter

2022. 02. 16.
„KÖSZÖNÖM! Ez hihetetlenül megható és bátorító. Elképesztő tömeg! (…) Hála az Úr Jézusnak, hogy egy család vagyunk Őbenne!” – írta Päivi Räsänen volt finn belügyminiszter a támogatására szervezett budapesti szimpátiatüntetést követően. A politikust Pál apostol szavai miatt állították bíróság elé, a tárgyalás befejeződött, ítélet március végén várható.

„A tiltakozók szerint Räsänen pere vallásüldözésről és zaklatásról szól, aminek nem szabadna megtörténnie. Üzenetük szerint ez egy olyan probléma, amely nemcsak Finnországot, hanem tágabb értelemben Európát is érinti” – így foglalta össze Finnország budapesti nagykövete a múlt vasárnap a nagykövetség épülete előtt tartott tüntetés lényegét. Markku Virri egy finn hírportálnak nyilatkozott a több mint háromezer fős demonstrációról, amelyet a hazai baloldali, liberális médiumok nem tartottak elég hírértékűnek ahhoz, hogy beszámoljanak róla. (Päivi Räsänent és Juhana Pohjola lutheránus püspököt gyűlöletbeszéddel és a homoszexuális emberek méltóságának megsértésével vádolta meg a finn ügyészség, miután idézték és értelmezték Pál apostol szavait az LMBTQ-életmóddal kapcsolatban.)

„Nem vagyok egyedül, mert mi mindannyian együtt védelmezzük a szólás és a hit szabadságát”

– üzente a tüntetőknek Päivi Räsänen, aki reméli, hogy Magyarország a jövőben elutasítja a gyűlöletbeszédről szóló európai törvénytervezeteket, amelyeknek végzetes következményei lennének. „Ennek ízelítőjét láthatjuk most Finnországban” – jegyezte meg.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!