hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kedves Olvasó!
Békemenet szubjektív
Kedves Olvasó!

2021. 10. 29.
Most először jártam kint a Békemeneten, barátokkal, családtagokkal. Békés, derűs délután volt, ahogy elsétáltunk a Szabadság hídtól az Erzsébet térig.

A miniszterelnököt hallottam már beszélni élőben, de ez az élmény eddig kimaradt. Olvastam az elmaradhatatlan számháborúkról, láttam a különböző „utca embere” bejátszásokban megszólaltatott, sokszor kínosan nevetséges vagy fenyegetően handabandázó embere­ket, de a személyes benyomás eddig hiányzott. Újra arra kellett rájönnöm – újságíróként ez önmagunk felé való beismerés is –, hogy egy tömegrendezvényt szinte lehetetlen átadni a médiában, bármennyire is korrektül igyekszenek azt a kollégák megtenni. (Egy politikai rendezvénynél pedig sokszor a személyes álláspont is közbeszól.)

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt
Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

Egyszerűen azért, mert egy sok tízezer emberből álló tömeg (a Kálvin tértől a Bajcsy-Zsilinszky út elejéig teli volt a belváros) nagyon sokszínű, így mindenféle karakterre lehet példát találni. Összességében azonban ez egy valóban békés sokadalom volt, csodálkoztam is, hogy még a hangulatkeltőnek óriás kivetítőkön bejátszott 2006-os rendőri erőszak képei sem tudták a felvonulókat kihozni a sodrukból.

Akik eljöttek, azok számára fontosabb volt, hogy együtt legyenek, elénekeljék közösen a Himnuszt és a Nélküledet, meghallgassák azt a szónokot, akiért elsősorban eljöttek.

Sokan voltak, jövő áprilisban kiderül, elegen-e.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!