hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Súlyosbodó járványhelyzet: kötelezővé tehetik-e az oltást?
Erősödik a negyedik hullám, keményít a kormány
Súlyosbodó járványhelyzet: kötelezővé tehetik-e az oltást?

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2021. 11. 03.
Ismét felfutóban van a covid-járvány, mivel a Delta vírus sokkal gyorsabban terjed, mint az előző variánsok, viszont aránylag kevesebb a súlyos megbetegedés. A kormány újabb védelmi intézkedéseket hozott, így az állami szférában dolgozóknak kötelezővé tette a harmadik oltást.

A legújabb kormányrendelet értelmében november 1-től országosan kötelező megint a maszkviselés a tömegközlekedésben, beleértve a MÁV, a HÉV és a Volán nyitott és zárt terű állomásait, megállóit is. Ha a szabályszegő utasok felszólításra sem veszik fel – vagy nem hordják szabályosan – a maszkot, akkor az utazásból ki kell zárni őket, továbbá 8000 forintos pótdíj szabható ki rájuk.

„Nem könnyű az átállás. Mikor végigmegyek a vonaton, sokan felveszik miattam a maszkot, aztán rögtön le is veszik, amikor kimegyek. Ez nem meglepő – először azt hallottuk, hogy fontos maszkot hordani, aztán azt, hogy semmit sem használ, most meg büntetik azt, aki mégse hordja”

– mondta el kérdésünkre november 1-én, egy zsúfolt hazai IC-járaton egy kalauznő, aki aznap még senkire nem rótt ki büntetést.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!