hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kedves Olvasó!
Oltásra magyar
Kedves Olvasó!

2021. 03. 18.
Mintha kis bányászok dolgoznának belülről kifelé a fejemben, ütemes tempóban, éjjel-nappal – soha ezelőtt ilyen fejfájást nem éreztem. Ülni sem tudtam, csak feküdni, a vérnyomásom meg az egekbe szökött, és gyógyszerrel sem ment lentebb.

Igen, elkaptam a Covidot.

Hála Istennek, a tüdőmre nem húzódott rá a betegség, és kórházba sem kerültem – bár azért még fáradékony vagyok, és a vérnyomásom is magasabb, mint volt. Sokszor eszembe jutott az a tavaszi videóriport, amit a lélegeztetőgép működéséről forgattunk a Heteknek. Meg az az ismerősöm is, aki csak néhány évvel volt idősebb nálam, mégsem tudták élve levenni a gépről.

Hálás vagyok, hogy megúsztam.

Úgyhogy üzenem mindenkinek, aki szerint ez a betegség nem több mint egy influenza, hogy félrevezették őket. Nagyon durván. Nekem gyerekkoromban a lázmérőt is dörzsölni kellett, ha igazoltan akartam hiányozni az iskolából, és felnőttként sem voltam szinte soha beteg. Ugyan most sem lett komolyabb baj, de ezt is szívesen elkerülném a jövőben, főleg, ha csak egy (vagy kettő) oltásba kerül. Úgyhogy regisztráltam is, és nem fogok válogatni a vakcinák között (persze elfogadom, ha valaki egyéni szempontok alapján ezt megteszi).

De nemcsak ezért vagyok oltáspárti, hanem azért is, mert szeretnék már együtt ebédelni a szüleimmel, kávézni a barátaimmal és nyaralni a családommal.

És szeretném, ha senkit nem fertőznék meg, még véletlenül sem.

Számomra a matek nagyon egyszerű: ha az összes vakcina összes lehetséges mellékhatását összeadjuk, akkor is elenyésző az általuk okozott kár ahhoz képest, amit a Covid okoz – az emberéletektől kezdve a gazdasági kiesésen keresztül a fizikai és mentális poszt-Covid problémákig.

Úgyhogy várom a háziorvos hívását.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!