hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Egy nagyszerű karcsapás – a mi 2017-es világbajnokságunk felé

2015. 08. 13.
A magyar az sportnemzet, a legkiválóbbak közül. Ezt bizonyítandó az elmúlt napokban az egyik alapsportban, úszásban alkottunk  maradandót. 190 ország 2651 versenyzőjét szólították rajtkőre, de csupán 31 országnak volt érmet érdemlő versenyzője. Nos, mi – gyakran szomorú depresszióval küzdő magyarok – a 8., igen, a nyolcadik helyen végeztünk az összesített éremtáblázaton. Három arany-, három ezüst- és négy bronzéremmel. Ebből Hosszú Katinka és Cseh Laci három aranyat, egy ezüstöt és két bronzot tett a csapat eredményéhez, elkápráztatva ezzel a világ sporthoz értő nézőit, és témát szolgáltattak a legismertebb TV-csatornáknak.

Akik húzták a csapatot

Hosszú Katinka 200 vegyesen világcsúccsal lett világbajnok, míg 400 vegyesen (ez volt a hatodik szám, amelyben rajthoz állt, a vb nyolcadik napján) 350 méterig világcsúcs részidőn belül úszott, mikor begörcsölt a lábszárizma, és így „csak” világbajnok lett. 200 háton úgy lett harmadik, hogy a középdöntőben az ötszörös olimpiai bajnok, Egerszegi Krisztina 24 éve fennálló rekordján javított 0,44 század másodpercet. Nem mellékesen 200 gyorson ötödik lett, és 100 háton az előfutamban országos csúcsot javított. Nagy kihívás ehhez a teljesítményhez rangban megfelelő jelzőkre lelni.

Cseh Lászlót az ARD, a RAI, az NBC, a BBC, a japán Aszahi, az ausztrál Seven, a francia TF1,  a Canal Plus, az Eurosport és még hat-nyolc ország stábja kísérelte meg kifaggatni, miként volt képes 29 évesen tíz évvel az első vb-címe után újra győzni. Sajátos világcsúcs a 11 vb-érem hat egyéni úszó számban, amivel sem Phelps, sem Lochte nem dicsekedhet. 200-on világbajnok, 100-on ezüstérmes, és 50 pillangón bronz­éremért állhatott a dobogón. Ezzel a teljesítménnyel a magyar sportkiválóságok rövidnek nem nevezhető  listájára iratkozott fel.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!