hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Az évszázad rendőrségi korrupciós botránya
Szigorúan piszkos ügyek

2012. 06. 07.
Rendőrségen belüli leszámolást is sejtenek forrásaink a BRFK és a Nemzeti Nyomozó Iroda operatív vezetését megrázó korrupciós botrányról. Sándor István „Papa" főnyomozó, aki az egyik gyanúsítottról egy parlamenti vizsgálóbizottság előtt név szerint is beszélt, testi épsége védelmében elhárította lapunk megkeresését. Egy neve elhallgatását kérő rendőrségi szakértő pedig azt állította, hogy az egyik, általa személyesen ismert rendőr gyanúsított kapcsán elképzelhetetlennek tartja a korrupciót.

A rendőrség Vizoviczki Lászlót, „Vizót" (a közleményekben V. Lászlót) a legfelkapottabb budapesti diszkók tulajdonosát gyanúsítja azzal, hogy egyik közeli munkatársa, Varga István révén korrumpálta azokat a rendőrségi operatív vezetőket, akiknek a szórakozóhelyek ellenőrzése, a drogellenes akciók szervezése a feladata. A gyanú szerint mindezt azért, hogy a Vizoviczki érdekeltségébe tartozó szórakozóhelyeken kevés vagy csak előre bejelentett razzia legyen, miközben a konkurenciánál állandó rendőrségi vegzatúra rontsa az üzletet.

Pintér megmagyarázta

Pintér Sándor belügyminiszter a rendőri vezetőket érintő hétvégi és keddi újabb őrizetbe vételekkel kapcsolatban azt mondta, az ügy felderítése azért is volt komplikált, mert olyan rendőri vezetőkről volt szó, akik részt vettek a szervezett bű­nö­zés elleni műveletekben. A felderítés sokáig tartott, de „ennek eredménye, hogy a Legfőbb Ügyészség most gyorsan és hatékonyan tud dolgozni” – tette hozzá. A rendőrség felső vezetésében, az ORFK-n és a BRFK-n esetleg napirendre kerülő személycserékkel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy személyi változások csak akkor várhatók, ha a nyomozás további rendőri vezetők felelősségét állapítaná meg.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!