hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ez nem diktatúra, hanem káosz
Interjú Kéri László politológussal, a Színház- és Filmművészeti Egyetem docensével

2011. 09. 22.
„Gyurcsány megérte a pénzét, de annyira nem volt tehetséges kormányfő, hogy ennyi kárt tudjon okozni. Rosszul teszi Orbán, hogy a saját táborát is azzal hecceli, hogy ha majd Gyurcsányt elviszik bilincsen, akkor lelepleződik az igazság. Semmi nem lepleződik le" - mondta lapunknak Kéri László, aki szerint a Bajnai-féle „fantáziátlan bürokraták" sokkal eredményesebben tudnak működni hosszabb távon, mint a „csodatévők".

Hány ciklust jósol a Fidesznek a hatalomban?

- Amikor másfél évvel ezelőtt kiderült a kormány összetétele, és láttam ezt az ágrólszakadt, szétszórt ellenzéket, ami jobban utálja egymást, mint a Fideszt, akkor arra gondoltam, hogy ebben a kormányban minimum két ciklus benne van. Aztán láttam az első hat hét kormányzását és július 2-án, amikor megjelent a kormányrendelet a Nemzeti Együttműködési Nyilatkozat kötelező kifüggesztéséről, már azt gondoltam, hogy ezeknek ez az egy ciklus is nyögvenyelős lesz.

Miért lenne? Hátuk mögött a kétharmados többség, a szavazógépezet szinte hibátlanul működik.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!