hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A Fidesz után jöhet a Fradi
Kubatov a zöld-fehér klubot is rendbe tenné

2011. 03. 03.
Felszámolná az „urambátyám” viszonyokat az FTC-nél a Fidesz párt­igazgatója, aki a politikát is távol tartaná a klubtól. Kubatov Gábor – akit múlt héten választottak meg a zöld-fehérek elnökévé – a labdarúgócsapatot szintén megmentené, de ez aligha lesz egyszerű „menet”.

„Egyetlen dolgot ígértem, hogy rend lesz. Mögöttem egyetlen szponzor sem áll, csak a tisztességem. Egy út létezik az FTC számára, a tiszta, átlátható gazdálkodás. Nem lesz több titok. Személyes ambícióim nincsenek, én csak egy vagyok a millió fradistából" - mondta az elnökségi ülést követő sajtótájékoztatón a klub új vezetője, akinek megbízatása 2014. november 2-áig szól. Kubatov Gábor - aki pártigazgatóként a Fidesz szervezetét „szedte ráncba" - 9 igennel és 1 tartózkodással került a klub élé­re, a lemondott Kovács Miklós utódjául. Kubatov elmondta, hogy a szakosztályvezetőkkel megállapodott, senki nem költhet többet, mint amennyi forrással rendelkezik, továbbá teljes jogi és gazdasági átvilágítás lesz öt évre visszamenőleg. A Hetek klubvezetéstől származó információi szerint még ha Btk.-ba ütköző ügyekre nem is bukkannak, a Fradi ellen elkövetett „bűnöket" nyilvánosságra hoznák. A tabula rasa célja, hogy a befektetők, szponzorok számára vonzóvá tegyék a klubot, szeretnék ugyanis felszámolni az „urambátyám" viszonyokat. Bár Kubatov a Fidesz pártigazgatójaként a jónál is jobb kormányzati kapcsolatokkal rendelkezik, nem politikai-állami segítséggel akarja helyreállítani a patinás egyesület renoméját, mondták az egyesületnél.

Hangsúlyos cél a labdarúgócsapat megmentése is, amelynek finanszírozásából kéthete szállt ki Kevin McCabe skót üzletember (miután saját bevallása szerint összesen 9,2 milliárdot költött a befektetésre, és nem egészen három év alatt csak 600 millió forint bevételre tett szert). A megmentés azonban nem lesz „egyszerű menet", hiszen egyelőre az anyaegyesület még nem kapott árajánlatot a Ferencváros Labdarúgó Zrt.-től (amelyben 5 százalékos részesedéssel bír), sőt, a kommunikáció is nehézkes a két fél között. Kocsis Máté, az FTC alelnöke korábban arra panaszkodott lapunknak, hogy hivatalosan nem tudnak kapcsolatba lépni Berki Krisztiánnal, akit a távozó McCabe bízott meg a zrt. ügyeinek menedzselésével. (A megállapodás értelmében hamarosan a menedzser által irányított BK Management Group veszi át a labdarúgócsapatot működtető céget, amelyet tovább értékesítenének, elsősorban - Berki nyilatkozata szerint - az anyaegyesületnek.) Kubatov Gábor a napokban pedig arról beszélt, hogy tárgyalt már Berkinél komolyabb emberrel is. Az anyaegyesületnél azért is furcsállják a menedzser érkezését, mert korábban vezérigazgatóként már dolgozott a labdarúgóknál, viszont nem éppen békés körülmények között távozott. Információink szerint ehhez köze van annak az eltűnt 25 millió forintnak, ami miatt most - egy nevét nem vállaló férfi feljelentése kapcsán - nyomoz a rendőrség.

A fő kérdés a McCabe kezében lévő 8 hektárnyi Üllői úti ingatlan sorsa, amely nélkül a zrt. nem sokat ér - nem véletlenül egy euró az ára. Kubatovék információink szerint fontolgatják annak lehetőségét, hogy ezek visszaszerzésében állami vagy önkormányzati segítséget vegyenek igénybe. Mint ahogy az is megfontolás tárgya, hogy milyen módon lehetne hasznosítani ezeket az ingatlanokat. (Ez azért is érdekes, mert McCabe-t amiatt bírálták, hogy a meg nem valósult „ingatlanbizniszből" kívánta finanszírozni a focicsapatot.)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!