hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Karikás ostorral várta az újságírókat a Jobbik országgyűlési képviselője
Terror a szigeten

2010. 08. 06.
Életveszélyesen megfenyegették, emberi méltóságukban megalázták és szabad mozgásukban is korlátozták a Hetek munkatársait a Magyar Sziget Fesztivál elnevezésű szélsőjobboldali találkozón, ahová előzetes bejelentés alapján érkeztek egy helyszíni riport elkészítése céljából.

Immár tizedik alkalommal rendezték meg Verőcén azt a nemzeti érzelmű fiataloknak szóló nyári táborozást, amely kezdetben kimondottan a Budapesten augusztusonként zajló Pepsi Sziget ellenpólusa kívánt lenni. A hazai félkatonai, szélsőséges szervezeteknek, mozgalmaknak az utóbbi években tapasztalt megerősödésével párhuzamosan azonban a Magyar Sziget szervezői is látványosan szaporodó látogatószámot realizálhattak. Ennek fényében most már a „nemzeti radikális oldal" összmagyar találkozójáról beszélnek, ahol jól megférnek egymás mellett a hagyományőrzés (íjászat, nyomolvasás, rovásírás, hun konyha stb.), a családi és gyermekeknek szóló programok, illetve a történelmi Jézus zsidótlanításáról, valamint a zsidó világ-összeesküvésről szőtt előadások. Ami mindezt érdekessé teszi, az idén sem a törvénytelenség határán egyensúlyozó szimbólumok, uniformisok, dalszövegek, feliratok vagy konkrét büntetőjogi tényállást megvalósító tevékenységek egyvelege, hanem az a körülmény, hogy a főszervezőknek egy 17 százalékos parlamenti erő, a Jobbik biztosítja a politikai hátszelet.

Lapunk tudósítói a tábort szervező Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) sajtósának jelezték érkezési szándékukat, az ehhez szükséges engedély megszerzése érdekében. „Gyertek nyugodtan, ha megveszitek a belépőjegyet, akkor estig ott lehettek, ha nem veszitek meg, akkor kísérővel megnézhetitek a tábort" - mondta a szóvivő. És majdnem így is lett. A helyszínre érkezve kifizették ugyan az ötezer-hatszáz forintot, de nem közlekedhettek szabadon a területen, megismerhették viszont „Bélát", aki egy lépést sem tágított mellőlük, és nyomban bejelentette: „Csak azt lehet fotózni, amire engedélyt adok, máskülönben az összes képet letöröljük. Interjút is csak előre egyeztetett személyekkel, előre egyeztetett kérdésekkel készíthettek, és csak akkor kapcsolhatjátok be a magnót, ha engedélyt adok."

Néhány - engedélyhez kötött - felvétel elkészítése után az Attila király- színpad mellett folytatták a terepszemlét. A sátorban éppen ifj. Tompó László tartott előadást a „Zsidó médiapolitika Magyarországon" címmel. Idézetek a teljesség igénye nélkül: „A zsidó a hazugság nagymestere." (...) „A zsidó a megrontás klasszikus démona." (...) „A zsidó akkor a legveszélyesebb, ha kereszténynek mondja magát." (...) „A zsidó használhatja az atombombát, de ő csak rosszra tudja használni." (...) „A zsidó médiavilág viszi bele az embereket először a tyúktolvajlásba, majd a magasabb szintű bűnözésbe." És így tovább.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!