hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A szakszervezeti mutyik és a megmondó emberek
Interjú Szima Judittal, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete főtitkárával

2009. 05. 22.
A témában elhangzó nyilatkozatokat figyelve úgy tűnik, nem túl meggyőző az érvelésük, hogy a Jobbikkal kötött megállapodásuk pusztán szakmai együttműködésről szól. Mit gondol erről?

- Az együttműködésbe bele lehet mindenfélét szőni, gyalázkodni is lehet, de tény, hogy a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) az Alkotmány által kapott felhatalmazás alapján a munkavállalók érdekeit kívánja képviselni. Közel tíz éve tart az a méltatlan helyzet, hogy a rendőröket szinte éhbérért dolgoztatják azok a vezetők, akiket a politika kiemelten javadalmaz. Emiatt egyébként Strasburgban bepereltük a magyar államot.

Más szakszervezetek - mint a Független Rendőr Szakszervezet - mégis elhatárolódnak önöktől, mondván, a megállapodás nem a rendőrök, hanem egy politikai párt érdekeit szolgálja.

- Pongó Géza, a függetlenek titkára egy hiteltelen szakszervezeti vezető, akinek úton-útfélen az a célja, hogy a TMRSZ-t támadja, hiszen tagsága már alig van, köszönhetően annak, hogy mutyi megállapodásokat köt. A politikai, illetve a szakmai vezetés intésére ő amolyan „megmondó" ember szokott lenni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!