hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A hét eseményei

2008. 03. 05.
Paprikajancsi vs. Lárifári Gyurcsány Ferenc szerint nem államférfiúi magatartás, ha valakinek a nemzetről alkotott víziója egy háromszáz forintos kérdésben ragadható meg. A miniszterelnök a kapcsolat.hu-nak adott videóinterjújában úgy fogalmazott: el lehet dönteni, ki akar paprikajancsi lenni és ki államférfi. Orbán Viktor erre azt válaszolta, hogy lárifári. „Lassan mondom, hogy mindenki megértse: az ország unja a sehova se vezető, ostoba vitákat” – mondta Orbán.Fideszes imaóra Veres András püspökkel Ötven-hatvan fideszes és kereszténydemokrata politikus vett részt hétfőn egy református gyülekezet templomában tartott és Veres András katolikus püspök által vezetett „imával egybekötött elmélkedésen”. A felekezeti hovatartozás soha nem volt szempont semmilyen tisztség betöltésében – mondta a Heteknek Répássy Róbert frakcióigazgató, és leszögezte azt is, hogy a részvétel a hétfői programon teljesen fakultatív volt. Jegelés az SZDSZ-ben Bár alaposan egymásnak estek a különféle klikkek az SZDSZ-ben, mégis úgy tűnik, hogy a népszavazásig mindenki inkább a kivárásra játszik. Addig is jogászok vizsgálják, hogy a választási csalás gyanúja miatt Kóka János által bejelentett küldöttgyűlést milyen felhatalmazással lehetne megtartani. Az SZDSZ pártszabálya szerint ugyanis a normális, kétévenkénti küldöttgyűlés mellett „rendkívülire” csak kivételes esetben, például az elnök lemondásával lehetne sort keríteni. Annak viszont rossz üzenete lenne, ha a Hír Tv műsora és egy sértett küldött miatt – azaz, ahogy a párton belül mondják: „az ellenzék kottáját játszva” – Kóka akár átmenetileg is lemondana.

A múlt héten szombaton tartott tanácskozáson abban maradtak, hogy a
népszavazásig jegelik az ügyet. Így nem lehet azt sem tudni, hogy egy esetleges
kongresszuson Kóka Jánosra „ráindulna-e” Fodor Gábor ügyvivő. Addig is a párt az
adócsökkentést és a népszavazást mint szocializmus elleni harcot helyezi a
kommunikációja középpontjába.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!