hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Nőtt a Fidesz előnye

2005. 08. 30.
Nőtt a Fidesz előnye, egyúttal pedig csökkent a politika iránti érdektelenség. A Medián augusztus elején készült felmérése alapján egy most vasárnap esedékes szavazáson a megkérdezettek 54 százaléka szavazna a legnagyobb ellenzéki pártra, míg a kormánypártok együtt is csak a voksok 42 százalékát szereznék meg. E három párton kívül viszont nem lenne negyedik szereplője az így megalakuló, képzeletbeli parlamentnek.

A Medián felmérésével ellentétes eredménye lett a Tárki és a Századvég Politikai Elemzések Központja együttműködésével készült, szintén augusztusban publikált kutatásának. Eszerint a biztos szavazók és a pártot választók körében is csupán 5 százalék a Fidesz előnye az MSZP előtt, ám mivel az SZDSZ is épp 5 százalékon áll, így a felmérés szerint a kormánypártoknak sikerült lefaragniuk hátrányukat.
(Hetek)

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!