hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A szexipar kórházakkal reklámoztat
Pécs visszavárja az erotikafesztivált

2004. 06. 28.
Hétvégén került megrendezésre a Pécsi Első Szépség és Erotic Expo, magyarán pornófesztivál. Bevételéből a szervezők a helyi gyermekkórház számára ajánlottak fel egymillió forintot. A furcsa árukapcsolás – egy-két városatyát leszámítva – senkinek nem szúrt szemet. 

Nyugaton régóta meghonosodott technikája az össztársadalom részéről megnyilvánuló erkölcsi aggályok lerombolásának, amikor a szexuális szélsőségek jótékonykodásba öltözve jelennek meg a nyilvánosság előtt. Hazánkban a szexipar moguljai azonban még csak most kezdik felismerni az ebben rejlő lehetőségeket. Pécsett a Grafit Produkciós Iroda rendezésében egy hétvégés nyíltszíni kukkolást biztosítottak a nagykorú érdeklődőknek a város sportcsarnokában. A szervezők szerint mind a várost, mind a kórházat azzal sikerült megnyerni az ügynek, hogy a bevételből egymillió forintot a Baranya Megyei Kerpel-Frónius Ödön Gyermekkórház javára ajánlottak fel.

Betlehemné Tóth Éva, a kórház ápolási igazgatója a Heteknek elmondta, az intézményt felkereső "aranyos, jópofa, huszonéves fiatalembereket" a professzor úr irányította hozzá, ő pedig engedett a "szelíd nyomulásnak". Ezt követően elment az esemény sajtófogadására is, ahol a pornószereplők "nagyon kedvesen és természetesen" közölték, mennyire komolyan gondolják a beteg gyermekek támogatását. Betlehemné megállapította, hogy egymillió forint nem lesz elegendő az általuk megcélzott lélegeztetőgépre, de minden fillérnek nagyon örülnek, hiszen az összeg gyakorlatilag egy nővér éves fizetése, és sajnos ritka alkalom a készpénzfelajánlás. Petrovics László főszervező ezt hallva nyomban megígért további ötmillió forintot, amennyiben legalább húszezer szempár ellátogat az expóra. Betlehemné a megnyitóra is elment, és bevallása szerint
elsőre meglepte a leplezetlenség ilyen mértéke, de hát – mint a Heteknek kifejtette – "nem lehet mindenkinek ugyanaz a szakmája". Néző sem volt annyi, mint
menynyi a szervezők szerint külföldön lenni szokott, így aztán másnap csak az
egymilliós ígéret teljesülhetett. 

A pénz és az oklevél nyilvános átadásakor Betlehemnének olyan érdekes kérdésekre kellett válaszolnia, mint hogy: Mit szól a látottakhoz? "Ez is az élet" – mondta ő, hozzátéve, hogy akinek bármilyen fenntartása volna az ilyen természet? támogatás elfogadásával kapcsolatban, annak azt üzeni: menjen el hozzájuk az intenzív osztályra, és egy beteg gyerek ágya mellett ülő anyukát kérdezzen meg ugyanerről. A Dunántúli Napló cím? újságban megkérdezettek azonban olyan álláspontot is megkockáztattak, amely szerint elég szomorú, hogy odáig
süllyedtek a magyar kórházak, hogy még az ilyen adományokat is el kell fogadniuk. 

Petrovics László, az esemény főszervezője bevallása szerint "pécsi gyerek", aki közel fél éve került fel Budapestre rendezvényszervezőként, és azon nyomban "el is tiporta a fővárosi szakma". "Hát én bebizonyítottam, hogy egy vidéki ember is tud olyat, mint egy budapesti rendezvényszervező iroda" – mondja, és bár a mostani kiállítás deficites lett, a távolmaradók sajnálkozó és bocsánatkérő sms-áradata arról győzte meg, hogy jövőre érdemes lesz újrázni. Petrovics szerint a koncertek kora lejárt, és ráadásul pénz sincs benne, az ő expói azonban "mindenkit érdekelnek" – a pécsire hatezer fő látogatott el –, és végre elismerik a pornó "művészeti értékét". Egyúttal ismét megköszönte Baranya Megye Önkormányzatának és az egész városi vezetésnek, hogy minden támogatást megkapott tőlük a rendezvény lebonyolításához, és hogy jövőre is visszavárják. A szabad szex egyik hazai népszerűsítője novemberre nemzetközi kiállítást tervez Budapesten, mely egy "pornó Oscar-díjat" átadó gálával párosul, a bevételből pedig egy mentőautót szeretne átadni valamely sürgősségi osztálynak. 

Toller László, Pécs polgármestere cáfolta a Heteknek, hogy segítették volna a rendezvényt. Mint mondja: szó sincs soronkívüliségről, mindenki ugyanazt az engedélyt kapja, aki ilyet rendez Pécsett. "Nevezett urat nem ismerem, egyébként hozzátenném, hogy ez nem egy fontos közügy" – jelezte Toller. A város egyik prominense elárulta, hogy a rendőrfőnök által kezdeményezett megbeszélésen sikerült elérni, hogy a legalizált orgia a sportcsarnok falai között maradjon. 

Felfordult világ

A Pécsett megrendezett nemtom-hányadik országos szexipari vásár és pornófilmszemle dicséretes kezdeményezése remélhetőleg iskolát csinál majd.

Mert meghatóan szép volt, ahogyan Mister Szexipar és Társai a rákbetegek nyomorúságán megindultak, és a pécsi onkológusok gondjain enyhíteni siettek, ez okból pedig zsebükbe nyúlván, onnan egymilliócskát az állami pénzek híján hoppon maradt közperselybe csúsztattak. Mely egymilliócskáról az is kiderült nyomban, hogy akár ötmillliócska is lehet, ha a nagyérdem? közönség elegendő pénzt áldoz – no nem az onkológiai osztály közvetlen támogatására, hanem – Mister Szexipar és Társa rendezvényeire.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!