hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kirúgták a szegények bankárát
A miniszterelnök asszony bosszúja

2011. 03. 10.
Többéves sérelmét torolja meg a béke Nobel-díjas Muhammad Yunuson most a bangladesi miniszterelnök asszony. A közvéleményben a Gramen Bankról alkotott kép elválaszthatatlan Yunus személyétől. Ettől függetlenül március elején a helyi nemzeti bank bejelentette, hogy felmenti őt pozíciójából.

Nem kellett sokat várni, hogy bíróság elé kerül­jön az ügy. A Nobel-díjas közgazdász - és egyben a Gramen Bank alapítója - harcot indított azért, hogy visszahelyezzék az állásába.

A bankár eltávolítására irányuló próbálkozások hátterében a kormány és a média szervezett lejárató kampánya áll - állítják sokan. A támadások nem sokkal az után kezdődtek, hogy a norvég televízió múlt év novemberében egy dokumentumfilmet sugárzott.

A film tanúsága szerint az elmúlt tizenöt év során több millió dollárnak kelt lába a Gramen Bankban.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!