hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Katrina tarolt
Tőzsdejelentés 2005. 08. 24–30.

2005. 09. 06.
A Katrinának keresztelt hurrikán tovább gerjesztette az elmúlt időszak olajár-mizériáját, a Mexikói-öböl olajkitermelését fenyegető nemkívánatos "hölgy" megjelenése nyomán New Orleanst kiürítették, az olajár pedig ostrom alá vette a 70 dolláros szintet. Elemzők már a 100 dolláros szintet sem tartják elképzelhetetlennek.

Bár az OPEC főtitkára nem tartja fundamentálisan indokoltnak a mostani árszintet, a piac idegessége tapintható. Nem csoda, ha jellemzően csökkenést mutattak a vezető részvénypiacok, annak ellenére, hogy lapzártánkra a hurrikán trópusi viharrá szelídülve érte el New Orleanst.

Régiónk tőzsdéi továbbra is a "nagyokkal" szemben rekordot rekordra halmoznak, a BUX a keddi záráskor ismét történelmi csúcsot döntött, hasonlóan a lengyel WIG20 és az orosz RTS indexekhez. A budapesti parketten a héten a Mol–Magyar Telekom páros volt a legsikeresebb. A múlt héten több elemző által leminősített olajcégben a Morgan Stanley 22000 forintos célárfolyam mellett még mindig lát fantáziát és vételre ajánlja. A távközlési óriás a Merrill Lynchtől gyűjtött be 1190 forintos 12 havi árfolyamcél mellett vételi ajánlást, árfolyama áttörte a bűvös 1000 forintos határt, több mint három éve nem látott magasságba szárnyalva. Az elemzők által várt 80 forintos osztalék a csökkenő kamatkörnyezetben igen csábító lehet, a blue chipek mellett most a kisebb osztlékpapírok is erősödnek, az áramszolgáltatók 2-3 százalékot nyertek, a Zwack pedig nem esett, annak ellenére, hogy lekerült róla a tört üzleti évre fizetett 80 forintos osztalékszelvény a héten.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!