hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Dübörögnek a feltörekvő piacok
Tőzsdejelentés 2005. 09. 07–13.

2005. 09. 20.
Valamelyest nyugtatólag hatott a részvénypiacokra az olajár mérséklődése, valamint az a kilátás, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed következő ülésén várhatóan nem emeli tovább a kamatokat, hogy ezzel is ellensúlyozza a Katrina hurrikán negatív hatását a gazdasági növekedésre.

Nyugat-Európában ennek ellenére csökkenést mutattak az indexek, töretlenül emelkedtek viszont régiónk feltörekvő piacai. A BUX az elmúlt két hétben a török ISE100 index után a második legjobb teljesítményt nyújtotta, hétfőn 23000 pont feletti abszolút csúcson is járt, de az enyhe korrekció után is közel 4,5 százalékot emelkedett egy hét alatt.

A legnagyobb emelkedést a román CEC Bank privatizációjában továbbra is versenyben lévő OTP produkálta, a héten a Merrill Lynch is megemelte a papír célárfolyamát 8600-ról 9530 forintra. Több mint 5 százalékkal szintén abszolút csúcsig drágult, s ezzel a régió legjobban teljesítő gyógyszerpapírja lett a Richter. A "mindössze" 3,5 százalékkal dráguló Mol is természetesen árfolyamrekordot döntött, a Morgan Stanley 26000 forintos célárfolyammal továbbra is felülsúlyozásra ajánlja, és az európai olajszektor egyik legjobb befektetésének tartja az olajcéget. Blue chipjeink közül csak a Magyar Telekom részvényei gyengélkedtek. A papírt vegyesen ítélik meg az egyes bankházak elemzői, az ING 918 forintos célárfolyam mellett eladásra minősítette, miközben a K&H Equties elemzői 1150 forintos árfolyam-várakozás mellett vételre ajánlja. A tovább csökkenő hozamok mellett jól
teljesítettek az áramszolgáltatók is, a Démász öt éve nem látott árszintig drágult.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!