hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Tomboló bika a parketten
Tőzsdejelentés 2005. 07. 27. – 08. 02.

2005. 08. 09.
Mérsékelt mozgások jellemezték a nagyobb részvénypiacokat, töretlenül száguldott viszont tovább a BUX, amely 1,66 százalékos emelkedés után soha nem látott magasságban, 20255 ponton zárta a keddi kereskedést. Az újabb terroristatámadások nem gyakoroltak nagyobb hatást a piacokra. Amerikában Greenspan beszédére figyeltek a befektetők, aki fenntarthatónak minősítette a gazdasági növekedést, legnagyobb kockázati tényezőnek – nem meglepő módon – az energiaárakat jelölve meg. 

Folyamatosan jelennek meg a cégek gyorsjelentései is, a nagyok közül az IBM, a Johnson&Johnson, a Ford, a Merrill Lynch, Európában az Electrolux várakozások felett jelentett, az Intel és a Yahoo viszont csalódást okozott.

Itthon elsőként az Inter-Európa Bank Rt. jelentett, a bank mérlegfőösszege 12 százalékkal nőtt, konszolidált profitja viszont csökkenést mutatott. Döntött az ÁPV Rt. az Antenna Hungária privatizációjának ügyében, a pályázatot 5250 forintos részvényenkénti árral a Swisscom nyerte. A cég ígérete szerint minimum ezen az áron fog a kisrészvényeseknek nyilvános vételi ajánlatot tenni. A hét sztárpapírjának a Mol bizonyult, történelmi csúcsot döntő emelkedését az is
segítette, hogy a Lehman 

Brothers felminősítette az európai olajszektort. Több mint 2 százalékkal erősödött az OTP jegyzése is, a bank romániai akvizícióját nehezíti az országban kialakult kormányválság, rövidesen döntés születhet viszont a tervezett szerb és horvát érdekeltségek ügyében. 5,5 százalékkal drágult a K&H Equitiestől vételi ajánlást kapott Danubius, és közel 9 százalékkal a 33 millió dollár érték? megrendelést begyűjtő NABI.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!