hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Új rekorddal ünnepelt a tizenöt éves BÉT
Tőzsdejelentés 2005. 06. 29. – 07. 05.

2005. 07. 12.
Optimizmus uralkodott a héten a vezető tőzsdéken, amihez hozzájárult az esésbe forduló olajár hatása is. Európában az exportőrök is örülhettek a jelentős eurógyengülésnek, miközben az amerikai piacokon több kedvező makrogazdasági hírt nyugtázhattak örömmel a piacok. Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed múlt heti ülésén sorozatban kilencedszer emelt irányadó kamatszintjén, amely most 3,25 százalék lett. Elemzők az idei évben még legalább egy további kamatemelésre számítanak, ami ugyan nem kedvez a részvénybefektetéseknek, a tovább javuló fogyasztói bizalmi index, az új munkanélküliek számának csökkenése, és a mérsékelt bérnövekedési mutató ellensúlyozták a negatív hatást.

Újabb történelmi rekordokkal ünnepelhette a Budapesti Értéktőzsde újraalakulásának 15. évfordulóját. A BUX index hétfőn minden idők legmagasabb értékén, 19 312 ponton zárta a kereskedést, és begyűjtött egy-egy rekordot a Richter (31 495 Ft) és az Egis (19 795 Ft) is. Kedden ugyan bekövetkezett némi korrekció, a hetet így is közel 4 százalékos emelkedéssel zárta az index. Megoszlanak az elemzői vélemények a piac további irányával kapcsolatban. Miközben a CSFB továbbra is pesszimista, és inkább Törökországot javasolja befektetésre régiónk helyett, a térségben igen aktív Berenberg Bank rendkívül optimista, és mind fundamentálisan, mind technikai elemzés alapján a további emelkedés mellett voksol. Többek között további kamatcsökkentésre is számít, csakúgy, mint a UBS elemzői, akik még a nyáron 50 bázispontos kamatvágást várnak, ami tovább növelheti a részvénypiaci aktivitást.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!